Прокуратура Львова перевіряє правомірність подорожчання проїзду в міському автотранспорті

20:54 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «Щоденного Львова»

У цьому запевняє у п’ятницю її прес-служба.

Прес-служба міської прокуратури інформує сьогодні, 23 травня, в повідомленні «Прокуратурою Львова перевіряється правомірність дій ЛМР щодо підняття тарифів на пасажирські перевезення»:

«28 квітня виконавчим комітетом Львівської міської ради надано протокольне доручення про призначення перевізникам міських маршрутів загального користування аудиту обґрунтованості підвищення тарифів на послуги. Водночас, на цьому ж засіданні виконкому прийнято рішення, яким фактично без виконання цього аудиту, вже встановлено нові тарифи на перевезення пасажирів у міському автотранспорті, що, відповідно, викликало резонанс серед громадськості.

З метою надання правової оцінки таким діям ЛМР та прийнятого рішення, прокуратурою міста Львова організовано перевірку. Зокрема, 21 травня скеровано на адресу Держфінінспекції у Львівській області вимогу про проведення перевірки підприємств-перевізників та з’ясування обґрунтованості вихідних розрахункових даних, скерованих ними, що стали підставою для підняття ЛМР тарифів на перевезення.

Окремі вимоги щодо перевірок прокуратурою сьогодні, 23 травня, скеровано в органи ДАІ та Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Львівській області. Вказані уповноважені органи, відповідно до компетенції, повинні перевірити технічний стан транспортних засобів, дотримання перевізниками правил безпеки перевезення пасажирів та встановлених стандартів, норм і правил надання послуг з перевезення.

Відтак, після надходження відповідних матеріалів перевірки, прокуратурою вирішуватиметься питання про доцільність вжиття заходів реагування стосовно згаданого рішення виконкому».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів