Інвестор не хоче вкладати в паркінг на площі Петрушевича 350 млн грн

21:10 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

За попередніми оцінками паркінг на площі Петрушевича у Львові передбачає близько 300-340 паркомісць і орієнтовно коштуватиме від 280 до 350 млн грн.

Департамент економічного розвитку Львівської міської ради уклав угоду з адвокатською фірмою «Бачинський та партнери» на послуги юридичного радника для підготовки проекту будівництва підземного багаторівневого паркінгу на площі Петрушевича у Львові за 333,33 тис. грн. Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.com.

Паркінг на Петрушевича планують збудувати з 2017 року, саме тоді вперше було підтримано проект ухвали «Про надання ЛКП «Львівавтодор» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Є.Петрушевича». За попередніми оцінками, він мав вміщати близько 300 машин, а вартість будівництва оцінювали у 5 млн євро.

Тепер, за попередніми оцінками, він передбачає близько 300-340 паркомісць і орієнтовно коштуватиме від 280 до 350 млн грн. Але з 2020 року охочих інвестувати так і не знайшли.

Будівництво планують втілити в державно-приватному партнерстві. Це механізм співпраці, за яким приватна компанія надає певні послуги громаді, а своєю чергою користується активами, які є у державній і комунальній власності.

Раніше департамент економічного розвитку ЛМР вже найняв технічного радника проєкту, ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд», за 371 тис. грн.

Згідно з угодою, юридичний радник буде задіяний на всіх етапах впровадження проєкту. До обов’язків буде входити підготовка конкурсної документації, консультування під час проведення конкурсу та переговорів з визначення приватного партнера, проведення презентацій проєкту потенційним інвесторам, робота з потенційними інвесторами, консультування замовника щодо укладення договору.

Адвокатське об’єднання «Бачинський та партнери» працює на ринку з 2016 року. Засновниками є Тарас Бачинський та Ірена Найда.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів