Продукцію для потреб військових виготовлятимуть одинадцять підприємств Львівщини

13:55 10 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, гендиректор «Укроборонпрому» Роман Романов і голова ЛОДА Олег Синютка підписали Меморандум про співпрацю.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 10 квітня, «Щоденному Львову»:

«Одинадцять підприємств Львівської області працюватимуть на замовлення Державного концерну «Укроборонпром». Відповідний Меморандум про співпрацю підписали у п'ятницю, 10 квітня, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов і голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

У підписаному документі передбачено розширити співпрацю ДК»Укроборонпром» з підприємствами Львівської області у рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку. Роман Романов повідомив із цього приводу:

«Укроборонпром» готовий замовити 20 тисяч найменувань товарів у приватних чи державних підприємств, що не входять у концерн. Цю продукцію раніше ми отримували з інших країн. Але виготовляти продукцію в Україні дешевше, мобільніше. Це дозволить покращити обороноздатність нашої країни, мобілізувати можливості».

Коментуючи підписання цього меморандуму Олег Синютка зазначив: «Ця співпраця посилить обороноздатність нашої держави. Ми маємо використати весь науковий та інтелектуальний потенціал підприємств, що є на Львівщині, для вироблення оборонної продукції для захисту нашої держави. А отримані  львівськими підприємствами замовлення створять нові робочі місця у нашому регіоні. Коли ми говоримо про виробництво продукції на Львівщині, ми маємо на увазі поліпшення експортного потенціалу України, а це і стабільні валютні надходженя».

Під час підписання Меморандуму були також присутні представники одинадцяти підприємств військово-оборонного комплексу Львівщини. Меморандум також засвідчує поглиблення співпраці у сфері імпортозаміщення комплектуючих для вітчизняного військово-промислового комплексу на заміну російським. Директор ДК «Укроборонпром» підкреслив, що для отримання замовлення від держави львівські підприємства повинні відповідати 20 критеріям, зокрема законна та прозора діяльність і наявність необхідних дозволів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів