Працюючим пенсіонерам перерахують пенсії

16:32 27 травня 2022 р.

Фото до новини

Частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Перерахунок пенсії проводиться:

  • без додаткового звернення особи до органів Пенсійного фонду України;
  • особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або менш як 24 місяці страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку)  пенсії пройшло не менш ніж два роки.

«Право на перерахунок визначає страховий стаж, набутий по лютий поточного року. Перерахунок пенсійних виплат здійснюється за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску. З урахуванням того, що страхувальники подавали звіти за І квартал 2022 року до Реєстру по 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться у травні. Виплата перерахованих пенсій буде проводитись починаючи з червня та з доплатою за квітень та травень», - зазначили в управлінні Пенсійного фонду.

В Україні збільшено пенсії членам сімей загиблих військовослужбовців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів