Працедавці на Львівщині готові платити водіям навіть 60 тисяч гривень

15:39 17 червня 2024 р.

Фото до новини

У Львові жінкам, які водять легкові автомобілі, пропонують підвищити кваліфікацію та отримати допуск до керування вантажними автівками, трамваями, тролейбусами або автобусами.

Про це DailyLviv.com повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

На Львівщині гостро бракує працівників різних професій, особливо робітників з інструментом. За даними статистики, у середньому на одного безробітного в області припадає дві-три вакансії. Лише для водіїв автотранспортних засобів у базі обласної служби зайнятості налічується майже 500 пропозицій роботи зі заробітною платою, що коливається від мінімальної до 40 тис. грн.

Хоча інколи працедавці готові платити кермувальникам автівок, особливо далекобійникам, навіть 60 тис. грн. Не вистачає також швачок, слюсарів різного профілю, будівельників, електрогазозварників, електромонтерів та ін.

Читайте також: Безплатне житло і робота. У Меденичах пропонують вісім вакансій

«Розв’язати проблему нестачі персоналу можна шляхом професійного навчання, якщо до вишколу залучити представниць прекрасної статі, – каже директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – За виконання робіт, які ще донедавна вважалася суто чоловічими, тепер усе частіше беруться жінки. Причина проста: через нестачу персоналу за таку роботу добре платять. У Львівському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості жінки, приміром, почали опановувати фах машиніста-тракториста сільськогосподарського виробництва. На базі цієї освітньої установи жінки також можуть здобути такі професії як електрогазозварник, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування. Для безробітних, учасників або учасниць бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни навчання у ЦПТО безоплатне».

Читайте також: 11 тисяч вакансій на Львівщині. Кого шукають працедавці і скільки платять

Як наголошують у Центрі зайнятості, у Львові чимало жінок водять легкові автомобілі. Щоби добре заробляти, їм достатньо підвищити кваліфікацію та отримати допуск до керування вантажними автівками, трамваями, тролейбусами або автобусами. Для цього можна скористатися програмою видачі ваучерів на навчання. Право на нього мають особи віком «45+» зі стажем понад 15 років, а також звільнені з військової служби, люди з інвалідністю, вимушені переселенці, учасники/учасниці  бойових дій за умови, що вони не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні. Вартість ваучера – 30280 грн. Особа, котра його отримає, може самостійно обрати курси, освітню установу та форму навчання.

Читайте такожРоботу за кордоном зарахують в український трудовий стаж

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів