Пожежонебезпечний апарт-готель на Пекарській: влада Львова дозволила реконструкцію друкарні під номери (відео)

13:09 19 березня 2021 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні погодив містобудівні умови та обмеження для реконструкції із надбудовою колишньої друкарні для пристосування під апарт-готель товариству «Друкарня на Пекарській».


Відео: Наші гроші. Львів

Про це інформують Наші гроші Львів, пише Dailylviv.

Будівля розташована у межах історичного ареалу, у глибині від вулиці, на Пекарській, 11а. Передбачається, що тут збільшать її площу – облаштують 67 двомісних номерів, а також висоту – до 30,4 м.

Минулого тижня виконком переніс це питання на наступне засідання через паркування і пожежну безпеку. Міський голова Андрій Садовий доручив подати копію угоди із «Львівавтодором» про оренду паркувальних місць та відео, як пожежне авто під’їзджає до будівлі для гасіння пожежі.

Експеримент із заїздом пожежно-рятувального авто відбувся вчора. Як виявилось, із вулиці Павла Римлянина можливий заїзд лише автомобіля малих габаритів. У Львові в ДСНС є лише одна така машина.

Крім того, її драбина розкладається до висоти третього поверху, тоді як готель буде значно вищим. Ще одна проблема – це заїзд до будівлі через внутрішній двір, де паркують авто, а також дві брами. Вчора під час експерименту розблокування проїзду від авто і пошук ключів зайняв 15 хвилин.

Під час засідання виконкому міський голова Львова відео не дивився. Керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва повідомила:

«По-перше, замовники надіслали нам копію договору на оренду паркувальних місць. Вчора ми зробили виїзд, переконались ще раз, що пожежна машина має можливість заїхати. Були пропозиції від служби надзвичайних ситуацій, як можна покращити безпеку і рятувальні можливості».

Начальник головного управління ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін повідомив, що із замовниками треба підписати меморандум, аби розробити концепцію пожежної безпеки – додаткові протипожежні заходи в будівлі готелю. А також він озвучив пропозицію із обмеження паркування автомобілів, щоб пожежно-рятувальна техніка могла заїхати на подвір’я готелю.

Про друкарню

Приміщення друкарні площею понад 2 тис. кв. м на вулиці Пекарській, 11а Львівська облрада продала кілька років тому за 10 млн грн ТОВ «Спіраль» – це 360 тис. доларів станом на дату укладення договору за курсом НБУ. Але незабаром майновий комплекс друкарні перейшов у власність іншої фірми з подібною назвою – ТОВ «Спіраль Львів».

Пізніше на друкарню суд наклав арешт в рамках кримінального провадження через підозри в продажу за заниженою вартістю, оскільки стартова ціна перевищувала 20 млн грн. А на сайтах з продажу нерухомості приватизовану друкарню взагалі виставили на продаж за 1,6 млн доларів, тобто в чотири рази дорожче.

Арешт на приміщення на Пекарській скасували в березні минулого року. А в грудні суд продовжив термін досудового розслідування до 7 червня 2021 року. І «Спіраль», і «Спіраль Львів» належали одній особі – Юрію Стеціву.

Про забудовника

Нового власника об’єкту ТОВ «Друкарня на Пекарській» створили півроку тому. Першим засновником був інвестиційний фонд «Магістрат інвест», а його бенефіціарами були вказані Василь Денека і Володимир Феник (Будівельна компанія «Глобус»). Тепер цей фонд володіє 10%, а 35% – Ярослав Якимець і 55% – Христина Тимчук.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів