Пов'язана з росіянами компанія отримала 97% акцій львівського готелю "Дністер"

19:19 10 грудня 2020 р.

Фото до новини

ТОВ "Східно-європейська готельна компанія" (ВЕОК) сконцентрувала домінуючий контрольний пакет акцій (97%) львівського готелю "Дністер".

Про це йдеться в повідомленні компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), передає Інтерфакс-Україна.

До набуття права власності на домінуючий пакет акцій, ТОВ "Східно-європейська готельна компанія" володіло 21,6% статутного капіталу ПАТ "Туристично-готельний комплекс" Дністер ". Ще 37,8% акцій володіла кіпрська Pumori Enterprises Investments Ltd.

Станом на 8 грудня, ТОВ "Східно-європейська готельна компанія" прямо володіє 59,2% статутного капіталу готелю, а також опосередковано часткою Pumori Enterprises Investments Ltd, яка є власником ВЕОК.

ТОВ "Східно-європейська готельна компанія" також сконцентрувала 100% акцій ПрАТ "Готель" Прем'єр Палац" шляхом укладення договору про спільні дії з іншими акціонерами ПрАТ - Pumori Enterprises Investments Ltd (62,2%) і ТОВ" Готельний комплекс "Русь" ( 13,5%).

Готелі "Дністер" і "Прем'єр Палац" входять в мережу Premier Hotels and Resorts, підконтрольну групі VS Energy російських бізнесменів Алєксандра Бабакова, Євгенія Гінера, Михаіла Воєводіна і Сергея Шаповалова.

Згідно з даними держреєстру юросіб, ТОВ "Східно-європейська готельна компанія" через кіпрську Pumori Enterprises Investments Ltd записано на двох громадян Латвії - Дідзіса Берзинса і Віліса Дамбінса, а також проживаючу у Франції громадянку Словаччини Наталію Селівановау.

На початку 2017-го вони замінили росіян як бенефіціарів бізнесу VS Energy в Україні, в тому числі в ТОВ "Східно-європейська готельна компанія".

Це - номінальні власники. Зазначені особи також є кінцевими бенефіціарами електрометалургійного підприємства "Дніпроспецсталь", яке VS Energy контролює з жовтня 2008 року.

Дамбініс - один із власників компанії VS Energy International NV (Нідерланди), на яку оформлені енергетичні активи VS Energy в Україні. Раніше він працював директором V.D. Nominees Limited (Маршаллові острова), яка в свою чергу керувала офшорними компаніями АED International Ltd і NYX Management Limited. Згідно з панамськими документами, співвласниками NYX Management є російські бізнесмени Михаїл Воєводін і Євгеній Гінер.

Наталія Селіванова з 2009 до 2014 року була співвласником словацької компанії Rokosan s.r.o. разом з Іріною Бабаковою, дочкою Алєксандра Бабакова. Вона також фігурувала як власниця люксембурзької компанії Financiere Egine Holding S.С.А, керуючим директором якої значиться син Гінера - Вадім.

Сам Бабаков - колишній віце-спікер Держдуми Росії - перебуває під санкціями США і ЄС. У 2014 році він голосував за анексію Криму. Євгеній Гінер офіційно володіє в Україні "Першим інвестиційним банком" (PIN Банк). У Криму йому належить 100% компанії "Севенергосбит", яка з 2016 року здійснює поставки електроенергії в Севастополі замість української ПАТ "Севастопольенерго" (входить в VS Energy). Бабакова, Гінера і Воєводіна немає в українських списках санкцій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів