Польща хоче змінити угоду про безмитну торгівлю з Україною

15:34 22 березня 2024 р.

Фото до новини

Проєкт нової угоди, яка має набути чинності 6 червня і діятиме протягом року, передбачає обмеження на імпорт з України птиці, яєць і цукру з кінця січня.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.  

Міністр у справах Європейського Союзу Адам Шлапка підтвердив, що Польща хоче змін у новій угоді про безмитну торгівлю з Україною.

У кулуарах саміту ЄС у Брюсселі Адам Шлапка заявив, що Варшава хоче більших обмежень на імпорт, оскільки нинішня угода є невигідною.

«Це погане рішення, на яке погодився попередній уряд, але це питання ще буде голосуватися в Раді Європейського Союзу. Ми вважаємо, що це рішення потрібно відкликати. Проте переговори тривають, але те, що вже домовлено, з погляду нашого сільського господарства набагато краще, ніж раніше. Це вже дуже великий позитивний крок», - говорить Адам Шлапка.

Проєкт нової угоди, яка має набути чинності 6 червня і діятиме протягом року, передбачає обмеження на імпорт з України птиці, яєць і цукру з кінця січня.

А на прохання євродепутата Анджея Галіцького, яке підтримав увесь Європарламент, до списку додали кукурудзу, овес, крупу та мед.

Польща разом із Францією також хоче включити пшеницю. Крім того, Варшава і Париж вимагають, щоб при встановленні лімітів імпорту враховувалися не тільки останні два роки, а й 2021 рік. На той час не було масового імпорту продукції з України до ЄС, тому це означало б, що обмеження на імпорт будуть більшими.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів