Польща братиме на роботу медсестер і лікарів на спрощених умовах. Без страхування на 30 тисяч євро

14:50 28 листопада 2020 р.

Фото до новини

У чорну п'ятницю ввечері польський сейм прийняв поправку до закону про медичний персонал. Медсестер, акушерок, фельдшерів і лікарів з країн, що не належать до Європейського Союзу, братимуть у Польщі на роботу на спрощених умовах.

Обґрунтування цього положення базувалося на необхідності посилення медичного персоналу у зв'язку з епідемією. Поправка також передбачає спрощення правил повернення до медичної професії для людей, які мають перерву у своїй професії більше 5 років. Про це повідомляє DailyLviv з посиланням на видання Gazeta Prawna.

Нагадаємо, що у Польщі закон від 28 жовтня 2020 року про внесення змін до Закону про іноземців та деяких інших актів набере чинності з 1 грудня 2020 року.

Поправка до Закону про іноземців від 28 жовтня 2020 р. розширює сферу ситуацій, коли іноземець має право працювати в Польщі. Дозвіл на роботу надаватиметься іноземцям, які перебувають у країні на підставі шенгенських або національних віз, виданих з метою прибуття з гуманітарних причин, внаслідок інтересу держави або міжнародних зобов'язань (так званих гуманітарних віз). Заяви на отримання дозволу на роботу розглядаються у воєводських управліннях.

Інша зміна полягає в тому, що на всіх іноземців, які подають документи на національну візу та в’їжджають до Польщі, поширюється обов’язок мати туристичну медичну страховку на ввесь період перебування (за відсутності медичного страхування). Міністр, відповідальний за закордонні справи, опублікує інформацію про страховиків та пропоновану ними страховку, що відповідає встановленим законом умовам.

А ось за повідомленням Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, у зв'язку зі зміною Закону про іноземців від 1 грудня 2020 р. особи, що подають заяву на видачу національною візи з метою працевлаштування, будуть зобов'язані надати медичний страховий поліс на мінімальну суму 30 тис. євро, що покриває ввесь термін дії візи.

Підтвердження інформації генконсульства у Луцьку про страхівку вартістю 30 тис євро немає ані на офіційному сайті Посольства Республіки Польща  в Україні, ані на такому ж сайті Посольства України у Польщі. 

У Європі знову найбільше посвідок на проживання одержали українці

Для прибулих в Україну з Польщі, Італії, Чехії, Португалії потрібна самоізоляція або тест, а з Росії, Білорусі, Іспанії - ні (повні списки ВООЗ)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів