Після зупинки підприємство зможе подавати документи в центри зайнятості впродовж 90 днів

13:46 15 травня 2020 р.

Фото до новини

13 травня 2020 року Верховна Рада прийняла зміни до чинного законодавства щодо надання допомоги з часткового безробіття. Ними розширене коло отримувачів державної підтримки та продовжені терміни подання документів.

Про це "Щоденний Львів" повідомили у відділі інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Зокрема, після опублікування змін працедавці зможуть подавати документи для призначення допомоги з часткового безробіття до центрів зайнятості або філій ЛОЦЗ упродовж 90 днів з дня зупинення або скорочення діяльності.

Преференціями зможуть також скористатися застраховані фізичні особи-підприємці. Позитивним є ще те, що сума, отримана суб’єктами господарювання у вигляді допомоги з часткового безробіття, не підлягає оподаткуванню. Наголошуємо, що зазначені зміни до закону набудуть чинності з наступного дня після дати їх оприлюднення.

Пакети документів для отримання допомоги з часткового безробіття працедавці можуть подати через скриньки для кореспонденції, що розміщені біля входів до центрів зайнятості чи філій ЛОЦЗ (оригінали), відіслати оригінали поштою (адреси за посиланням https://bit.ly/2W9v4Sn ) або ж надіслати їхні сканкопії електронним шляхом (e-mail за посиланням https://bit.ly/35Dgzck ).

Нагадаємо, на Львівщині за час карантину безробіття зросло у 2,5 рази.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів