Підрядник будівництва сміттєпереробного заводу у Львові одержав ₴718 млн

17:43 12 вересня 2024 р.

Фото до новини

Згідно з контрактом будівництво заводу планують завершити до кінця лютого 2025 року.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 12 вересня, на сесії Львівської міської ради, депутати погодили отримання кредиту на добудову сміттєпереробного заводу. Зі слів керівника ЛКП “Зелене місто” Олександра Єгорова, станом на 1 вересня, на 70% завершені будівельні роботи.

На майданчику вже є 18,5% грантового обладнання, яке виділене в рамках програми ЄБРР на суму у 10 млн євро. А 70% обладнання загалом вже закупили за кордоном і зараз організовують доставку.

Депутати ухвалили виділення 718 млн грн, аби місто виконало своє зобов’язання перед підрядником.

«З самого початку будівництва попередній кошторис був у дефіциті. Ми маємо вартість контракту й обов’язки підрядника щодо будівництва, але також є частина робіт, яку повинні виконати ми як місто. Йдеться про елементи зовнішніх мереж, електропостачання, воду, каналізацію та стічні води, екологічні моменти, а також елементи благоустрою. Тобто ці кошти місто виділило, щоб покрити свої зобов’язання», - пояснив керівник ЛКП “Зелене місто” Олександр Єгоров.

Згідно з контрактом будівництво заводу планують завершити до кінця лютого 2025 року. 

Нагадаємо, що у Львові вже немає свого полігону, а завод перероблятиме 250 тис. тонн твердих побутових відходів на рік, з яких захоронюватимуть лише 15%.

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові здійснює польська компанія Control Process S.A. Ця компанія виграла міжнародний тендер і наразі виконує роботи на вулиці Пластовій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів