Під високою напругою. «Укренерго» показало екстремальне відео ремонту без вимкнення магістральних ліній

12:36 23 серпня 2024 р.

Фото до новини

Для уникнення відключень – шість високопрофесійних ремонтних бригад «Укренерго» виконують планові ремонти за унікальною технологією «робіт під напругою».


Про це інформує «Укренерго», пише DailyLviv.com.

Перед ремонтними бригадами «Укренерго» стоїть непросте завдання під час війни: підготувати високовольтну мережу до транспортування необхідних обсягів енергії взимку, та при цьому – зробити це максимально непомітно для споживачів. Адже, коли ремонтуються лінії напругою від 330 000 до 750 000 вольт, лінії традиційно виводять з роботи, що може призвести до зниження надійності живлення споживачів, а також обмеження виробництва електроенергії електростанціями. 

Для уникнення відключень – шість високопрофесійних ремонтних бригад «Укренерго» виконують планові ремонти за унікальною технологією «робіт під напругою». Високовольтна лінія залишається включеною. Проте, завдяки спеціальному костюму та діелектричному устаткуванню і оснастці, наші фахівці можуть безпечно торкатися дротів під напругою, яка може бути у 3500 разів вищою, ніж у розетці. Роботи під напругою проводять на висоті 32 метри.

Такі роботи потребують від наших ремонтних бригад максимальної концентрації, обізнаності та відповідальності, адже відступати від технологічних протоколів небезпечно. Особливої ваги ці роботи набувають у період дефіциту електроенергії в системі, спричиненого ракетними та дроновими ударами росіян по енергооб’єктах. 

Читайте також: Запорізька АЕС на межі блекауту

«Проведення робіт під напругою дозволяє уникнути додаткових відключень для споживачів, зменшити втрати в системі передачі та зекономити кошти, які ми можемо спрямувати на інші ремонтні роботи. Наразі ремонтні бригади «Укренерго» успішно завершили роботи під напругою на декількох магістральних лініях, зокрема – і міждержавних. Ще до війни ми планували розвивати цей напрямок, тож зараз працюємо над збільшенням кількості бригад, що виконують роботи під напругою, та розширюємо спектр і номенклатуру таких робіт», – зазначив член правління «Укренерго» Олексій Брехт, який відповідає за роботу підрозділів з розвитку та експлуатації магістральних мереж.

 «Укренерго» – єдина компанія в Європі, яка може проводити роботи під напругою 750 000 вольт. Наші фахівці виконують понад 20 видів робіт за цією технологією. Серед операторів енергосистем-членів ENTSO-E роботи на нижчих класах напруги виконуються лише у Франції та Італії. Найкращі практики наших європейських колег застосовуються в Україні. 

Нагадаємо, Львівобленерго змінило черги графіків вимкнення світла і просить перевірити свою групу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів