Першим проєктом Львівської агломерації досі є велодоріжка зі Львова до Жовкви

13:17 8 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Прокласти суцільну велодоріжку за позичені в ЄББР кошти запланували в межах капітального ремонту міжнародної траси М-09.

За розпорядженням Львівської обласної військової адміністрації триває робота над Стратегією розвитку Львівської агломерації, пише Dailylviv.com.

Цю стратегію напрацьовують за допомогою експертів Ради Європи. Розробники запевняють, що невдовзі у Львові відбудеться фінальне затвердження цього документу. Консультант Ради Європи Мирослав Кошелюк повідомив, що увійти до Львівської міської агломерації попередньо зголосилися 18 територіальних громад.

Тим часом департамент міської агломерації Львівської міської ради 7 жовтня, коли відзначають Всесвітній день метрополій/агломерацій, уже похвалився тим, що доки вирішують юридичні питання, зокрема й на законодавчому рівні, потенційна Львівська агломерація вже працює та має перші успішні напрацювання. 

Завдяки співпраці трьох сусідніх територіальних громад, інформують у департаменті, зі Львова до Жовкви через Куликів прокладуть суцільну велодоріжку в межах капітального ремонту міжнародної траси М-09. Її робитимуть за кошти ЄБРР. 

Іншим успішним прикладом є співпраця Львівської та Бібрської громад у задля спільного утримання інклюзивного центру. Напрацьовується співпраця Львова зі сусідніми громадами щодо водопостачання та каналізування.
Це все показові приклади того, як працюють агломераційні процеси – коли громади, маючи спільні інтереси, об'єднуються, наголосили в департаменті міської агломерації.

Важливішого проєкту в час війни, ніж велодоріжка зі Львова до Жовкви, годі й вигадати для освоєння коштів, вважають експерти. Ніхто досі не може підрахувати, скільки коштів платників податків Львова за багато років витрачено на велодоріжки у Львові, багато з яких називати так можна хіба що умовно.

Ніякої згадки за останній рік про суцільну велосипедну доріжку від Львова до Жовкви на офіційному сайті Львівської обласної військової адміністрації немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів