Перекази заробітчан потрапили під приціл податкової

22:35 23 жовтня 2020 р.

Фото до новини

В Україні є декілька резервів податкових надходжень, зокрема — $12 млрд, які надходять від українців, які виїхали працювати за кордон.

Про це в інтерв'ю журналу НВ розповів глава Державної податкової служби Олексій Любченко.

«Перший резерв — це $12 млрд, які надходять в Україну від тих людей, які виїхали, на жаль, працювати за кордон. Ці $12 млрд надходять в Україну, з них 11 млрд, але гривень, тобто в 30 разів менше, — задекларовані. Там 100% мають всі подати декларацію», — сказав він.

Любченко при цьому підкреслив, що на даний момент не розглядає малий бізнес і ФОП як джерело податкових надходжень. «Я не хочу направляти систему ось туди, тому що це шлях в нікуди на цьому етапі», — заявив глава ДПС.

Любченко також наголосив на проблемі з виведенням капіталів із України: «І є товариші, які за цей же час виводять на рік ті ж гроші, тільки за кордон. Тобто за три роки $22 млрд виведено грошей», — сказав він.

І, нарешті, ще одним джерелом податкових надходжень Любченко назвав реалізацію плану BEPS (Base Erosion and Profit Shifting, — план дій ОЕСР з протидії догляду бізнесу від податків за допомогою виведення прибутку і розмивання бази оподаткування, — ред.): «Ще на $90 млрд ми бачимо операції, які підлягають контролю згідно з законом. Там нам треба займатися через міжнародне оподаткування. Ось там і будемо займатися. І під це ми розбудовуємо у межах єдиної юрособи всю нашу концепцію адміністрування. Тому у мене зараз великий виклик — створити підрозділ осіб на 30. Знайти тих людей, які розуміють трансферне ціноутворення, вміють виявляти і руйнувати схеми, розуміють взагалі, що це таке», — додав глава ДПС.

Повну версію інтерв'ю з Олексієм Любченком читайте тут.

Заробітчани перекажуть в Україну на $2 млрд менше, ніж торік, - Нацбанк.

У Львові шахраї привласнювали і продавали квартири заробітчан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів