Пенсіонерам залишили право безкоштовного проїзду в громадському транспорті

19:08 16 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

З 1 липня буде запроваджено новий формат надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг для окремих категорій громадян. Пільги будуть надаватися з урахуванням середньомісячних доходів. Про це сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції на тему «Пенсійна система України сьогодні та перспективи її розвитку», яка відбувалася у Львівському прес-клубі, повідомила заступник директора департаменту соціального захисту ЛОДА Оксана Яковець.


Відео: Львівський прес-клуб

- Якщо для окремих категорій пільговиків дохід на члена сім’ї буде перевищувати величину податкової соціальної пільги, а це – 1710 гривень на одну особу в місяць, то ця родина до кінця року скористатися пільгами не зможе. Але якщо пільга буде меншою, то пільговик і надалі користуватиметься пільгами в тому розмірі, який передбачений законом для цієї категорії громадян, - каже О.Яковець.

За словами Оксани Яковець, наприкінці минулого року, 28 грудня, було внесено ряд змін до низки Законів України, які мають соціальне спрямування і стосуються пільгових категорій та малозабезпечених родин. З 1 квітня 2015 року ці зміни передбачають збільшення розміру допомоги малозабезпеченим родинам.

- Та родина, яка має право на допомогу як малозабезпечена, має виплату на кожну дитину від її народження до віку 13 років – 250 гривень в місяць, а від 13 до 18 років – 500 гривень на місяць. Якщо розмір допомоги складає, умовно кажучи, півтори тисячі гривень на родину, то на кожну дитину ще додатково здійснюється отака виплата. Ця норма діє з 1 квітня цього року. На сьогодні в області є майже 30 тисяч родин, які одержують допомогу як малозабезпечені родини, - підкреслює О.Яковець.

Інші зміни стосуються пільгового перевезення окремих категорій громадян. 

- У Львівській області приблизно 2 млн 400 тисяч мешканців, з них один мільйон 57 тисяч осіб мають право на різні пільги. Правом пільгового перевезення користуються понад 600 тисяч громадян. І ті дії, які набули чинності з 1 червня, призупиняють дію окремих норм та законів на 2015 рік. Не мають право безоплатного проїзду учасники війни, діти війни, ветерани праці у всіх видах громадського транспорту.  А ось пенсіонерам за віком та інвалідам залишили таке право, - зауважує Оксана Яковець.

Також з 1 травня ц. р. запроваджено спрощений порядок надання населенню житлових субсидій.

- Спрощений механізм передбачає звернення одного із членів домогосподарства лише з двома документами – заява і декларація. Жодних інших довідок, ані про склад родини, ані про стан оплати послуг, ані з місця роботи, ані про доходи – не треба, - пояснює О.Яковець.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів