Пенсійний фонд заборгував казначейству 52,8 млрд. гривень

17:40 20 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: epravda.com.ua

Сума заборгованості за позиками, наданими казначейством Пенсійному фонду з Єдиного казначейського рахунку, становила 1 січня 2019 року 52,8 млрд. гривень або 44% активів казначейства.

Про це, як повідомили в середу, 20 лютого, в інтернет-видання «Економічна правда», йдеться у звіті Державної казначейської служби за минулий рік. Ці позики накопичились за тривалий період – 2007-2018 роки.

«2018 року у Пенсійного фонду виникали тимчасові касові розриви пов'язані з виплатою пенсій, на покриття яких Казначейством було надано позик у сумі 89,5 млрд. гривень», – йдеться у звіті.

За даними Казначейства, станом на початок 2019 року позика була погашена фондом не повністю, а лише у сумі 84,7 млрд. гривень. У січні Фонд повністю погасив борг за 2018 рік.

«Позички казначейства минулого року були одним з джерел покриття дефіциту Пенсійного Фонду. Неповернутий на 1 січня залишок у сумі 4,8 млрд. гривень Пенсійному фонду нам повернув у січні», – повідомила голова казначейства Тетяна Слюз. За її словами, з початку 2019 року тенденція до позичок зберігається.

«У січні казначейство надало Пенсійному фонду більше восьми мільярдів гривень. позичок. У лютому Пенсійний фонд їх погасив. Станом на 19 лютого обсяг наданих позик уже склав 3,8 млрд. гривень», – зазначила Тетяна Слюз.

Голова казначейства нагадала, що на виплату пенсій перераховуватимуться податки, сплачені при розмитненні «євроблях».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів