Паркування "Львівавтодору" на Валовій у Львові працює для "білих" чи "по-чорному"?

10:33 11 листопада 2013 р.

Паркування на Валовій вміщає 80 автомобілів.

Паркування на Валовій вміщає 80 автомобілів.
Фото: Львівська газета

У міський бюджет Львова за 5 місяців роботи платного паркування на вулиці Валовій від ЛКП "Львівавтодор" надійшло аж шість тисяч гривень. А згідно з угодою між ЛКП "Львівавтодор" і міською владою річна плата повинна становити 168,5 тисячі гривень. Отож ЛКП "Львівавтодор" за решту сім місяців мусить додати міській скарбниці ще 162,5 тисячі гривень, тобто у 27 разів більше, аніж сплатив до цього.

У міський бюджет Львова за 5 місяців роботи платного паркування на вулиці Валовій від ЛКП "Львівавтодор" надійшло аж шість тисяч гривень. Про це йдеться у відповіді управління транспорту і зв'язку Львівської міської ради на запит Львівського прес-клубу. Однак згідно з угодою між ЛКП  "Львівавтодор" і міською владою річна плата повинна становити 168,5 тисячі гривень. Отож ЛКП "Львівавтодор" за решту сім місяців мусить додати міській скарбниці ще 162,5 тисячі гривень, тобто у 27 разів більше, аніж сплатив до цього. 

Якщо ж цих омріяних коштів не надійде, то за це мав би разом з керівництвом ЛКП "Львівавтодор" відповісти також радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід, який лобіював цю ідею під час громадського обговорення у лютому цього року «Концепції створення впорядкованих паркувальних та пішохідних зон у центральній частині Львова» і створення паркувальної зони на вулиці Валовій. Нагадаємо окремі витяги з протоколу цього обговорення:

"О. Шмід зазначив зазначив, що зараз у Львові - безконтрольне паркування... На першому етапі будуть створені платні паркувальні зони з контрольованими в’їзними і виїзними терміналами на межі історичного ядра міста – на вулиці Валовій і площі Міцкевича...  

Ю. Наумко, депутат ЛМР, поцікавився чи фінансування  заходів з реалізації цієї концепції відбуватиметься за рахунок коштів міського бюджету...

О. Шмід, зазначив, що з бюджету розвитку міста буде профінансовано купівлю 5 боллардів на загальну вартість приблизно 460 тис. грн. 

О. Гримак, начальник відділу інженерних споруд, транспорту та геослужби управління архітектури, поцікавився чи будуть закриті вул. Чайковського та Валова та чи було проаналізовано транспортні потоки, що проходять через ці вулиці.

О. Шмід, зазначив, що на вул. Валовій зараз транспортний хаос, вона втратила своє транзитне значення.

Х. Бойко, студентська організація «Enactus LNU», зазначила, що ці питання мали б розглядатися більш цілісно. Зазначила, що на облаштування паркувальних зон на пл. Міцкевича та вул. Валовій будуть витрачені значні кошти, які можна було б використати на соціальні проблеми міста. Поцікавилась, де залишають свої автомобілі працівники міської ради і чи користуються вони громадським транспортом...

Юрій Кужелюк, депутат ЛМР, наголосив, що місто уже має наслідки транспортної революції у Львові. Тому всі ці речі, пов’язані зі створенням впорядкованих паркувальних та пішохідних зон у центрі, потрібно робити дуже обережно. Запропонував провести експеримент на вул. Валовій і подивитись, які будуть збори".

Депутати Наумко і Кужелюк та студентка Бойко вже майже одержали відповіді на свої лютневі запитання. І про збори від паркування на Валовій, і про витрачені кошти з бюджету розвитку міста, і про те, де залишають свої автомобілі працівники міської ради. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів