Освітні заклади Львова обігріватимуть модульні котельні на альтернативному паливі

14:19 14 листопада 2023 р.

Фото до новини

З огляду на те, що проходження опалювального сезону в часі війни завжди має ризики, в медичних і освітніх закладах Львова встановлюють модульні котельні на альтернативному паливі.

За крайньої потреби заклади з такими котельнями можуть слугувати як пункти обігріву також. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Ми активно працюємо над переходом на альтернативні види палива для забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та інших об’єктів життєзабезпечення резервними джерелами теплової енергії.

Так, теплопостачальні підприємства Львова у 2022 році придбали 24 твердопаливні котли вартістю 8,3 млн грн. З них 12 встановили в наявних котельнях для резервного теплопостачання медичних установ.

А вже цього року тепловики уклали угоди на суму 8,2 млн грн на закупівлю 6-ти модулів для встановлення решти 12-ти твердопаливних котлів. Тобто, один модуль спеціально виготовляють під замовлення, зважаючи на розміри котлів. У цей модуль ми ставимо по 2 котли. І вже таку модульну котельню привозимо і ставимо на території навчального закладу, і, за відсутності газу, ця котельня зможе обігрівати заклад дровами.

На сьогодні підрядник вже виготовив 4 модульні котельні, з яких 2 вже встановлено на території шкіл, а ще 2 будуть встановленні до кінця тижня. Інші 2 модульні котельні завершують виготовляти. Їх встановити плануємо до кінця цього місяця», - повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», 6 модульних котелень будуть встановлені фактично у кожному районі міста. Станом на зараз перші 2 котельні встановлено у навчальних закладах на вул. Шафарика і вул. Наукова.

«Модульні котельні з твердопаливними котлами – це важливе альтернативне джерело опалення, якщо немає ні газу, ні електрики. Перевага такого модульного об'єкта в тому, що його можна перенести з однієї точки в іншу. Твердопаливні котли працюють на деревині. Запас деревини в нас є.

Що важливо, твердопаливні котли можна буде використовувати, якщо проблем з газом не буде, але він зросте в ціні. Адже на сьогодні газ для бюджетних установ коштує понад 16 грн за 1 м.куб, та невідомо як буде завтра.

Тому, навіть у спокійний і мирний час модульні котельні з твердопаливними котлами можна використовувати для економії газу. Відтак ми будемо продовжувати встановлювати такі котельні, щоб максимально забезпечити альтернативу, економію ресурсів і коштів», - пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів