Особливості конструкції та встановлення дверей-купе

12:04 30 вересня 2022 р.

Фото до новини

Кожна людина бажає мати невеличкий власний куточок, де можна сховатися від шуму і проблем.

Саме тому квартири зазвичай розділяють на кімнати, які закривають дверима. Це дозволяє побути на самоті, усамітнитися при необхідності. В залежності від типу квартири, а також її площі, можна обрати декілька різновидів дверей, які найкраще впишуться у приміщення. Одними з найбільш популярних останнім часом варто вважати двері-купе, які представляють собою розсувні системи.

З яких матеріалів виготовляють двері-купе?

Матеріали для виготовлення дверей купе:

  • Натуральне дерево - це досить поширений, але дорогий матеріал, який по кишені не кожному власникові невеликого житла. Зазвичай такі вироби слугують довго, та можуть мати нове життя, якщо їх пофарбувати в інший колір, або нанести різьблення.
  • Скляні. Їх використовують у кімнатах з високою вологістю. Тобто це оптимальний варіант для ванної кімнати або туалету. Під дією вологи скло не втрачає свою форму, та не деформується.
  • МДФ. Це один з доступних варіантів, який представляє собою тирсову плиту, яка скріплюється під високим тиском, при нагріванні. Такий матеріал має високу щільність та слугує досить довго.

Варто придбати двері зі шпону, детальніше про які можна дізнатися за посиланням у відео:

Особливості встановлення дверей купе

Варто розуміти, що для функціонування такої системи потрібні ніші, всередині яких будуть пересуватися полотна. Рух стулок відбувається завдяки спеціальним направляючим та роликовій системі. Ролики кріпляться до поверхні дверей, а направляючі знаходяться в стіні та по периметру дверного полотна. Таким чином, якщо штовхнути двері в бік, то відкриється стулка, яка переміщується по заздалегідь встановлених рейках. Такі двері можуть бути одностулковими або двостулковими. Це залежить від розміру дверного отвору. Якщо він досить великий, то є можливість встановлення одразу двох стулок. Проте, якщо приміщення маленького розміру, потрібно заощадити простір, завдяки встановленню одностулкових дверей-купе.

Головна перевага систем від компанії Маркет Двері в економії простору. Найчастіше такі двері встановлюються не лише для того, щоб зробити дизайн приміщення сучасним, але й для заощадження місця навколо дверного отвору. Не потрібно виділяти місце, щоб відчинити двері. Достатньо звільнити небагато місця збоку, щоб стулки могли пересуватися без перешкод по направляючим. Зазвичай такі двері можуть бути прикрашені різьбленням або скляними вставками. Щоб зберегти конфіденційність, скло покривають матовими плівками. Це дозволяє суттєво прикрасити розсувні системи та доповнити інтер'єр кімнати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів