Особливості конструкції та сфера використання гідроциліндрів

17:18 18 серпня 2021 р.

Фото до новини

Гідроциліндр - це механізм гідравлічної системи, який є унікальним робочим елементом спецтехніки різного призначення. Основний принцип дії цього обладнання в трансформації гідравлічної сили в механічну.

Процес перетворення сили здійснюється за допомогою зворотно-поступальних або прямолінійних рухів. Крім того виробництво гідроциліндрів рекомендоване для дровоколів.  

Особливості конструкції гідроциліндру 

Конструкція гідравлічного циліндра складається з прямої трубки, з гладкою, чистою внутрішньою поверхнею. Вона наповнена речовиною, навколо якої обертається рухомий стрижень. Його основне завдання - це нагнітання і викачування рідини. Щоб виключити протікання рідини, потрібно купити гідроциліндр, в конструкції якого передбачені манжети, які виготовляються з пластичної, міцної гуми. Робота поршня при цьому активізується при потраплянні до циліндру рідини під високим тиском. Крім того з боків є захисні трубки, які перешкоджають протіканню робочого розчину. 

Основні конструктивні елементи гідроциліндра:  

  • Гільза  
  • Поршень  
  • Гумові манжети  
  • Шток  
  • Стопорне кільце 

На стороні з різьбленням, шток фіксуються пристосуванням, яке з'єднує його з рухомим механізмом. Існує кілька різновидів обладнання. Сфера використання залежить від конструкції обладнання та умов роботи. 

Сфера використання гідроциліндрів 

Від характеристики параметрів агрегатів залежить сфера використання та термін безпроблемної і безперебійної експлуатації.  

Головні робочі параметри, які використовуються при виборі гідроциліндрів:  

  • Діаметр штока. Він визначає сферу експлуатації, тому важливо враховувати тип техніки. Крім того при проектуванні гідросистеми конкретної техніки варто враховувати динаміку навантаження на механізм та вантажопідйомність.  
  • Діаметр циліндричного стержня. Основна функція - це визначення значення тягового зусилля.  
  • Характеристики ходу циліндричного стрижня.  
  • Конструктивні особливості кріплення. 

Подібні пристрої виробляє компанія Гідроофіс, які використовуються для конструювання дорожньої, будівельної, ремонтної техніки. Це якісне та надійне обладнання, яке виготовлене з різних марок сталі. Його можна виявити у підйомних транспортних засобах і машинах. Завдяки такій техніці виконується робота верстатів, які здійснюють різання металу, а також ковальські роботи. Тому подібні пристрої широко використовуються при виготовленні обладнання для металургійної та хімічної промисловості. Це одні з найважливіших агрегатів, основне призначення яких - це підвищення функціональності системи, а також покращення експлуатації при високому навантаженні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів