Оскарження штрафів ДАІ подорожчає

13:47 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

Верховною Радою ратифіковано законопроект, який передбачає судновий збір при розгляді адміністративних справ у судах.

Як повідомляє «Хвиля», прийнятий 20 вересня парламентом законопроект № 0973 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сплати судового збору)» передбачає сплату автомобілістами судового збору в тому випадку, якщо вони хочуть опротестувати постанову про накладення штрафу або тоді, коли рішення виносяться судом (ДТП , керування автомобілем у нетверезому стані тощо). Щоправда, судовий збір з оскарження порушень сплачується тоді, коли позивач програє справу.

Встановлено цей збір у розмірі 0,03 розміру мінімальної заробітної плати (1218,00 грн.) - 36,54 грн. А відповідний законопроект прийнятий з метою полегшити тиск на Державний бюджет України, з якого і здійснювалося фінансування витрат пов'язаних з розглядом справ про адмінправопорушення .

У пояснювальній записці до закону вказується також, що гроші, отримані як судновий збір , будуть спрямовані: «на зміцнення матеріально-технічної бази судів, включаючи створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційної системи, веб-порталу судової влади, комп'ютерних локальних мереж, сучасних систем фіксування судового процесу , придбання та обслуговування комп'ютерної та копіювально-розмножувальної техніки, впровадження електронного цифрового підпису». 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів