Оренда віртуального серверу: наскільки дорого і наскільки вигідно

22:55 23 червня 2022 р.

Фото до новини

Запуск сайту на віддаленому, але досить потужному комп’ютерному обладнанні, яке не потребує догляду і гарантує постійну доступність-стабільність роботи без відключень, - це максимально сучасне рішення.

На початку 20-х років 21 століття бізнес і всесвітня мережа інтернет — це вже дві невід’ємні частини, які абсолютно взаємопроникні одна в одну. Вони рухаються і розвиваються пліч-о-пліч, доповнюючи і покращуючи одне одного. Кожен, хто прагне до максимального розширення і вдосконалення свого бізнесу, обов’язково використовує для цього інтернет-простір.

Насамперед це робиться через створення, запуск і постійне налаштування/оптимізацію веб-сайтів. Бо саме через них можна не тільки дізнатися про проект, але і стати його постійним клієнтом, замовляти товари і послуги.

Для стабільної роботи будь-якого сайту обов’язково потрібен хостинг. Найбільш оптимальним варіантом для більшості бізнес-сайтів в останні роки була і є — оренда віртуального серверу. Запуск сайту на віддаленому, але досить потужному комп’ютерному обладнанні, яке не потребує догляду і гарантує постійну доступність-стабільність роботи без відключень, — це максимально сучасне рішення.

віртуальний сервер

Основні переваги оренди VPS/VDS серверу

Загалом, взяття в оренду VPS (VDS) — це рішення, яке надає безліч переваг, серед яких:

  • спокій стосовно стабільності роботи сайту — хостинг-провайдер займається обслуговуванням, підтримкою правильного режиму роботи, налагодженням безперебійної подачі струму і іншими речами, про які не потрібно буде турбуватися орендатору;
  • широкі настройки серверу — кожний клієнт отримує повні Root-права, які дозволяють здійснювати настройку і отримувати максимум можливостей, які були б доступні і на власному комп’ютерному обладнанні (не буде проблем зі встановленням-видаленням системи, окремих файлів, з контролем професів, масштабуванням, іншими функціями);
  • швидкісна робота — користувач отримує максимум ресурсів відповідно до укладеного орендного договору і зможе у повній мірі задіювати їх для роботи свого сайту (без необхідності вкладати купу грошей у купівлю “заліза” аналогічної потужності);
  • наявність окремих IP-адрес для кожного сайту;
  • резервне копіювання — навіть при проблемах, які виникають досить рідко, користувач матиме можливість відновити втрачені дані або більш оптимальні настройки, використовуючи одну з резервних копій, які робляться якщо не щодня, то щотижня точно.

Окрім цього, доволі суттєвого списку переваг, оренда VPS/VDS серверу ще досить доступна. Про це питання слід поговорити більш детально.

Оренда VPS серверів: наскільки доступна і приваблива ціна послуги

Доступність послуги оренди VPS серверу — це те, що найбільш часто призводить до того, що бізнес обирає саме цей інструмент для створення і підтримки функціонування своїх сайтів. У середньому за місяць послуги користування сервером з 90 ГБ пам’яті, 4 ГБ оперативки і 2-ядерним процесором доведеться платити близько 13 доларів. А якщо оплачувати на рік вперед — ще менше.

Невеликі початкові веб-проекти будуть непогано відчувати себе на таких параметрах “заліза”. Але у клієнта хостинг-провайдера завжди буде можливість сплатити трішки більше, щоб отримати вдвічі більше пам’яті, до 32 ГБ оперативки (і навіть більше), доступ до сучасного багатоядерного процесору. Але тоді вартість вже буде досягати 70 доларів за місяць і вище.

Та, все одно, це більш доступно, ніж вкладатися у власний сервер подібної потужності, не маючи гарантій того, що це швидко і 100%-но відіб’ється. Не говорячи вже про те, що з провайдером настройка і підтримка працездатності та безпеки сайту є більш доступною, дешевою і легкою.

Загалом, враховуючи різноманітність хостинг-провайдерів, які є зараз на ринку, кожен представник бізнесу може досить легко підібрати договір оренди серверу з потужностями, які будуть оптимальні за параметрами ціни і якості чітко під його потреби.

Але обов’язково користуйтеся однією головною порадою: орендувати сервер VPS потрібно лише у тих компаній, які давно є на ринку, мають репутацію і довіру бізнес-спільноти. Це буде найкращою гарантією того, що ви отримаєте максимум якісних послуг за той тариф, який був оплачений з власної кишені. А ще це гарантує повну стабільність, професійну допомогу і кваліфіковану підтримку з будь-яких питань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів