Оренда ставка у Львівській області зросла на аукціоні у 20 разів

22:45 13 травня 2020 р.

Фото до новини

12 травня під час аукціону ціна оренди водного об’єкта у Миколаївському районі зросла у 20 разів.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Як повідомили у департаменті екології та природних ресурсів, на земельних торгах у формі аукціону з продажу права оренди земельних ділянок разом із водними об’єктами, розмір річної орендної плати зріс від  6 110 грн до 120 001 грн.

 Переможець земельного аукціону сплачуватиме ці кошти щорічно до бюджету Великогорожанської сільської ради Миколаївського району за оренду земельної ділянки разом із водним об’єктом площею 3,2 га.

Окрім цього водного об’єкта проведено аукціони і передано в оренду  ще шість  водних об’єктів, а саме:

  1. Ставок площею 1,1703 га, який розташований на території Київецької сільської ради (за межами населеного пункту) Миколаївського району. Вартість оренди – 2390 гривень.
  2. Ставок площею 4,5611 га, який розташований на території                         Струтинської сільської ради (за межами населеного пункту) Золочівського району. Вартість оренди – 7735 гривень.
  3. Ставок площею 6,0123 га, який розташований на території                         Струтинської сільської ради (за межами населеного пункту) Золочівського району. Вартість оренди – 11355 гривень.
  4. Ставок площею 0,2443 га, який розташований на території                         Мельницької сільської ради (за межами населеного пункту) Жидачівського району.
  5. Ставок площею 0,2641 га, який розташований на території                         Мельницької сільської ради (за межами населеного пункту) Жидачівського району.
  6. Ставок площею 0,4015 га, який розташований на території                         Мельницької сільської ради (за межами населеного пункту) Жидачівського району. Вартість оренди трьох ставків – 2509 гривень.

Загальна сума коштів, яку переможці земельного аукціону від 12 травня сплачуватимуть щорічно до бюджету відповідних сільських рад за оренду земельних ділянок разом із водними об’єктами, становить близько 144 тис. гривень. Право оренди надається на 15 років.

«Проведення аукціонів з права оренди дуже важливий момент. Насамперед аукціони – це прозорий механізм, усі учасники мають вільний доступ до інформації і рівні можливості. А наявність господаря у водойми забезпечує раціональне використання водних об’єктів та забезпечення належного контролю за якістю вод. Водночас не слід забувати про економічний аспект для розвитку громад, на території яких знаходяться водойми. Це і надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів від сплати орендної плати, розвиток рибництва і створення нових робочих місць, - зазначив Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Департамент екології та природних ресурсів створив карту доступних для оренди водойм.  Обрати її можна тут, а ось тут можна ознайомитися з правилами участі в аукціонах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів