Оренда квартир без посередника

14:46 23 вересня 2021 р.

Фото до новини

Вартість послуг посередників відрізняється від міста до міста у всій Україні: у Львові - найвища.

Вартість послуг посередників відрізняється від міста до міста у всій Україні. У більшості вона становить 50% від вартості проживання за 1 місяць. Однак у Львові вартість комісії набагато вища, тож, щоб знайти квартиру у Львові і зняти її через посередника, доведеться викласти 100% від місячної квартплати.

Чому орендодавці працюють через посередників?

Якщо взяти будь-який каталог з довгостроковою орендою квартир у Львові на кшталт https://dom.ria.com/uk/arenda-kvartir/lvov/ і вивчити пропозиції, можна побачити, що більшість від посередників. Але чому так?

Причин кілька. Перша - це те, що орендодавці не хочуть самі займатися всіма деталями: підтвердження замовлення, домовленості про зустрічі, фото і т.д .. Набагато легше віддати квартиру посередникам, які до всього, не беруть грошей з власників квартир.

Друга - це швидкість реагування посередників. Часто, коли власник сам викладає оголошення, то швидше за все через кілька хвилин з ним зв'яжуться посередники, які пропонують свої послуги. Тому, "перехопити" підходящу квартиру без втручання посередників буває дуже складно

Третя - ілюзія безпеки. Швидше за все, власник впевнений, що довгострокова оренда квартири у Львові через посередника набагато безпечніше і законніше. Однак найчастіше, посередник пропадає відразу після підписання договору і ніколи більше не з'являється. Варто також згадати, що той договір, який ви підписуєте з орендодавцем, несе мінімальну юридичну цінність, і потрібен як документ, на який можна спертися в невеликих суперечках, але не більше.

Як знайти квартиру без посередників?

Як же все таки зняти квартиру у Львові? Існує кілька способів, які збільшать ваші шанси в пошуку.

Де шукати оголошення:

* Сарафанне радіо. У таких випадках один з кращих способів.

* Оголошення на Dom.ria.com. Завдяки зручному фільтру, легко знайдете пропозиції про оренду квартир у Львові довготривало. Головне - оперативно реагувати на нові пропозиції. Бувають випадки, коли через півгодини після публікації оголошення, квартира вже знята.

* Оголошення на дошках і біля під'їздів. Дуже старий спосіб, але все одно періодично такі пропозиції з'являються на вулицях. Відповідно - хтось все-таки знімає таким способом.

Головним плюсом оренди квартир у Львові без посередника звичайно є економія. Адже мало хто хоче віддавати гроші за послугу, яка на думку багатьох сильно завищена. Якщо щомісячна вартість оренди квартири становить 9 000 гривен, то вам доведеться викласти 27 000 гривен відразу при в'їзді - за перший і останній місяць, плюс посередницькі.

Слід щодня перевіряти оголошення і дзвонити орендодавцям. Постарайтеся для цього виділити час. Пошук квартири без посередника - завдання не з легких, і слід докласти зусиль, щоб домогтися свого. А в якості майданчиків для оголошення про довгострокову оренду квартир у Львові варто використовувати ті, які оновлюються щогодини. Однією з таких є Dom.ria.com, де можна знайти пропозиції на будь-який смак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів