Опалювальний сезон у Львові – під загрозою, – ЛМР

17:30 27 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді попередили: «Держава досі не відшкодувала більше 100 мільйонів гривень пільг і субсидій теплопостачальним підприємствам Львова: під загрозою проходження опалювального сезону у 2018 році».

У Львівській міськраді поінформували сьогодні, 27 грудня: «Як повідомляють теплопостачальні підприємства Львова, ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго», держава досі не відшкодувала підприємствам більше мільйонів гривень пільг і субсидій, нарахованих мешканцям за послуги з теплопостачання. Як наслідок, заборгованість, яка виникає перед газовиками, ставить під загрозу проходження опалювального сезону у 2018 році».

У ЛМР також конкретизували: «Відповідно до постанови Кабінету міністрів України №20 «Про затвердження порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевими бюджетами на надання пільг, субсидій та компенсацій» від 11 січня 2005 року, теплопостачальними підприємствами мЛьвова оформлено спільні протокольні рішення щодо відшкодування пільг і субсидій на суму 105 мільйонів 556,9 тисячі гривень, в тому числі ЛМКП «Львівтеплоенерго» – на суму 81 мільйон 529,4 тис. гривень, а ЛКП «Залізничнетеплоенерго» – на суму 24 мільйони 037,5 тисячі гривень».

«Станом на 26 грудня 2017 року не профінансовано відшкодування пільг і субсидій. Як наслідок, підприємства не мають змоги розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для населення, що зумовить нарахування штрафних санкцій, які за день протермінування становлять для ЛМКП «Львівтеплоенерго» 150,5 тисячі гривень та для ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 44,9 тисячі гривень», – поінформували також у міськраді.
«Та найголовніше – підприємства не отримають номінацій (лімітів) природного газу, що зумовить його негативний місячний небаланс, а відтак необхідність оплати спожитого газу за ціною у два рази вищою за ринкову. Крім цього, це може поставити під зрив стабільне і якісне теплопостачання мешканців міста», – попередили також у міськраді.

«За їх словами, аналізуючи фактичне фінансування пільг і субсидій, відповідно до протокольних рішень підприємств – надавачів послуг, вбачається дискримінаційне ставлення до теплопостачальних підприємств Львова. З огляду на ситуацію, що склалася, теплопостачальні підприємства Львова надсилали листи в міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацію «Укртеплоенерго», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів