Обленерго розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання Львова через борги

17:05 23 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: moselektrik.narod.ru

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, припинено електропостачення адмінбудівлі та центральній диспетчерській службі водоканалу та хіміко-бактеріологічній лабораторії, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті, й насосній станції «Броньова», внаслідок чого припинено водопостачання вулицям Стрийській (47-77), Скорини, Гашека та Максимовича.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 березня, «Щоденному Львову», 

«Як інформують у ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні ПАТ «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги. Відтак, без електрики опинилася адмінбудівля водоканалу на вулиці Зеленій, 64, центральна диспетчерська служба, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті.

Знеструмлено також насосну станцію «Броньова», внаслідок чого припинено водопостачання мешканцям мікрорайону вулиць Стрийська, 47-77, Скорини, Гашека, Максимовича. У ЛМКП «Львівводоканал» повідомляють також:

«Станом на 1 березня ми заборгували близько 8 мільйонів гривень. На жаль, ми не можемо у повному обсязі розрахуватися з енергетиками через невчасну оплату споживачів та періодичне зростання тарифів на енергоносії.

Така ситуація складається не вперше та має свої об’єктивні причини. Насамперед на 27% зросла вартість електроенергії.

Натомість тарифи на воду є незмінними. Відтак, доводиться боргувати енергетикам, адже ми не можемо припинити виробничий процес».

На підприємстві зазначають, що зверталися у Нацкомісію з проханням забезпечити корегування тарифів на воду одразу після зміни тарифів на електроенергію. Однак, наразі питання ще не вирішене. 

Водночас у  ЛМКП «Львівводоканал» назвали найбільших боржників за воду. Це міста Винники – 1,2 млн. грн, Городок – 2,2 млн. грн, бюджетні установи, що фінансуються з бюджетів різних рівнів – 997 тисяч грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів