НКРЕКП перегляне формування тарифів на розподіл електрики

10:09 29 липня 2024 р.

Фото до новини

Раніше НКРЕКП відхилила ідею Ставки верховного головнокомандувача уніфікувати ставку і встановити єдиний тариф на розподіл електроенергії.

Нацкомісія з регулювання енергетики (НКРЕКП) збирається з 2026 року змінити формування тарифів на розподіл електрики. Замість двох нинішніх класів напруги буде три.

Про це заявив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк в інтерв'ю Forbes, пише DailyLviv.com.

Два тижні тому Нацкомісія з регулювання енергетики відхилила ідею Ставки верховного головнокомандувача уніфікувати ставку і встановити єдиний тариф на розподіл електроенергії – 1,23 грн/кВт. Це передбачало підняття тарифу для промисловості у пʼять разів і зниження його для населення і малого бізнесу на 25%.

«Я був присутній на цій Ставці, але обговорення саме цього рішення не було. Чесно кажучи, у мене таке враження, що це була ініціатива когось з дуже поверхневим розумінням енергетики і причинно-наслідкових звʼязків в економіці. Чому? Бо це рішення має дуже багато вад і недоліків. Важко уявити, що більш-менш досвідчені в енергетиці люди могли таке запропонувати. Більше виглядає як спроба підставити президента і країну», – розповів голова комісії.

До слова, Львівобленерго скоригувало графік вимкнень на 29 липня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів