Німецька компанія готова поставляти в Україну газ замість росіян

17:34 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

У цьому запевнив у вівторок її головний фінансовий директор Бернхард Гюнтер.

Він, як інформує сьогодні, 4 березня, «Прайм», стверджує, що німецька компанія «RWE» може постачати газ до України в разі скорочення обсягу постачань в країну з Росії. Тим паче, що Україна почала закуповувати блакитне паливо в Європі ще в 2012 році.

Однак на початку поточного року «Нафтогаз» повідомила про намір зберегти постачання тільки російського газу – у зв'язку з його дешевизною. Цьому передувала досягнута в кінці 2013 року домовленість «Нафтогазу України» і російського «Газпрому» GAZP +8,59% про зниження ціни на російський газ для України на третину – до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

На початку січня сторони підписали відповідне доповнення до газового контракту на перший квартал 2014 року, пише видання. Але сьогодні глава російського газового холдингу «Газпром» Олексій Міллер повідомив на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, що ця російська корпорація скасовує з квітня 2014 року пільги на поставку газу Україні.

Міллер зазначив, що українські партнери не виконують домовленостей, які були досягнуті під час підписання доповнення до контракту про надання знижки. Прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,529 мільярда доларів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів