Неподалік Львова перекривали рух транспорту фермери (оновлено)

15:05 30 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Сільгоспвиробники протестували у Солонці проти зміни до Податкового кодексу.

Сьогодні, 30 грудня,  о 10:50 фермери перекрили у Солонці рух транспорту неподалік Львова. Таким чином вони протестували проти зміни до Податкового кодексу. Про це повідомили сьогодні, 30 грудня, на сторінці громадського об’єднання «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте», де також опублікували світлини з місця події.

Львівські фермери долучилися до всеукраїнської акції сільських господарів, спрямованої проти змін до Податкового кодексу. У приміському селі Солонка вони на знак протесту перекрили автомобільний рух на міжнародній автотрасі Київ-Чоп.

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівщини Ярослав Кардаш зазначив: «Намір депутатів скасувати спецрежим ПДВ для фермерських господарств та створення двох реєстрів податку позбавить нас можливості вчасно отримувати відшкодування податку на добавлену вартість, а це під корінь підрубує можливості авансувати закупівлю пального, насіння та добрив під нові врожаї, зв'язує руки й щодо інших господарських ініціатив. Ми хочемо, щоби влада дослухалася до нас, щоб Президент ветував зміни до законів, які стосуються оподаткування саме  фермерських господарств і дрібних аграрних підприємств, а не холдингів. Вони собі і так дадуть раду».

На акцію протесту аграрії вивели свої трактори та іншу сільськогосподарську техніку. Вони попередили: в разі, коли до них не прислухаються, будуть вдаватися до нових акцій.

Про це повідомив сьогодні, 30 грудня, кореспондент агенції Укрінформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів