Наступного тижня на Львівщині ловитимуть перевізників-нелегалів. Названо головні прикмети

16:32 11 березня 2021 р.

Фото до новини

З наступного тижня Львівська облдержадміністрація спільно із територіальним управлінням Укртрансбезпеки та патрульною поліцією перевірить перевізників, які працюють за межами правового поля.

На цьому наголосив під робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у Львівській області заступник голови ЛОДА Юрій Бучко, інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

“Нелегальні пасажирські перевезення – це не тільки недоотримання коштів бюджетом та пенсійним фондом за рахунок несплачених податків та соціальних внесків, але передусім – це порушення прав мешканців комфортно і безпечно пересуватись громадським транспортом. Така ситуація є недопустимою і водії, які працюють без ліцензій або ж отримує її на нетривалі перевезення, а займається протилежним, нестимуть відповідальність відповідно до закону”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

В управлінні транспорту наголошують,  до основних ознак, які вказують на нелегальних перевізників, належать:

- відсутність в салоні візуальної інформації для пасажирів із висвітленням повної юридичної назви перевізника і страхової компанії;

- здійснення посадки та висадки пасажирів у не визначених і не обладнаних для цього місцях;

- відсутність заїздів на автостанції;

- проїзди без видачі квитків;

- перевезення пасажирів на переобладнаних вантажних транспортних засобах;

- недотримання водієм заздалегідь встановленого графіку руху, оскільки відправлення здійснюється у відповідності до наповнення пасажирами транспортного засобу.

За нелегальні перевезення  водії нестимуть відповідальність за ст. 164 КУпАП, а саме експлуатація маршрутного таксі без наявності ліцензії. Вказана стаття адміністративного кодексу передбачає накладання штрафу від 17 тисяч гривень до 34 тисячі гривень. Окрім того, відповідно до ст. 39 закону “Про автомобільний транспорт” передбачений штраф 1700 гривень.

Перевізники на 20% підняли тарифи на приміських маршрутах Львівщини: списують на карантин

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів