Найвища середня пенсія – у колишніх суддів, – ПФУ

18:23 9 квітня 2019 р.

Фото до новини

Сьогодні на 10 найманих працівників, які сплачують внески до Пенсійного фонду, припадає 11 пенсіонерів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 9 квітня, під час прес-конференції на тему: "Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

За її словами, на 1 квітня 2019 року в Україні налічується 11 млн 400 тисяч пенсіонерів.

- З них 555 тисяч – колишні військовослужбовці, 2,5 млн – пенсіонери, що працюють. 8,6 млн осіб оформили пенсію за віком. А 1,4 млн –   у зв’язку з інвалідністю. По 600 тисяч осіб – це особи, які отримують пенсію в зв’язку з втратою годувальників та за вислугою років. Окрема категорія пенсіонерів – це судді у відставці. Їх у нас налічується 3,3 тисячі осіб, - каже Ірина Ковпашко.

Що стосується величини виплат, то мінімальна пенсія зараз становить -1497 грн, а максимальна - 14 970 грн.

- Середня пенсія зараз є в межах 2899 гривень. Водночас, колишні військові отримують 4706 грн. пенсії. Щоправда, середня пенсія колишніх суддів досягає суми в 44 316 гривень, - зауважила  вона.

За словами Ірина Ковпашко, у 2018 році видатки на виплату пенсій склали 358,6 млрд гривень.  У 2019 році планується виплатити пенсії на загальну суму близько 408,3 млрд гривень.

Усі ці кошти сплачують до Пенсійного фонду 13,2 млн застрахованих осіб.

- З них наймані особи – 10,3 млн. Якщо подивитися - яким чином у нас припадає навантаження, то на 10 застрахованих осіб припадає 8,5 пенсіонерів. А якщо рахувати найманих працівників, то на 10 найманих припадає 11 пенсіонерів, - говорить заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Водночас, за її словами, Пенсійний фонд опікується не тільки пенсіонерами.

- Пенсійний фонд – це орган, який надає послуги. Ми надаємо послуги нашим пенсіонерам, застрахованих особам та страхувальникам. Минулого року до нас звернулося понад півмільйона громадян з різними запитаннями. І це були не лише пенсіонери. До нас звертаються для оплати лікарняних листків та для виплати допомоги з безробіття. Звертаються ті, хто планує працевлаштуватися, - зазначає Ірина Ковпашко.

Зараз уже всі документи, які надають особи, що звертаються до Пенсійного фонду, скануються та оцифровуються.

- Це дає можливість обслуговувати громадян незалежно від того, де вони мешкають. Раніше, аби оформити пенсію, громадянин повинен був звертатися лише у відділення за місцем реєстрації, а зараз він може підійти у той, який розташований до нього найближче, - стверджує заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів