Найдешевші борщові набори – на гуртових ринках Києва й Львова

18:45 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк стверджує також, що спекулянти штучно завищують ціну на продукти харчування.

Як повідомляє «iPress.ua», міністр радить: «Щоб не переплатити за овочі, яких цього року зберуть в достатку, необхідно скуповуватися на оптових ринках сільгосппродукції». Бо там, за його даними, «спостерігаються зараз низькі ціни».

Наприклад, на київському ринку «Столичний» так званий борщовий набір можна придбати за 16,9 грн – на 45 % дешевше, аніж у супермаркетах. На львівському «Шуварі» овочі для борщу на 12% дешевше, за даними Миколи Присяжнюка, аніж у крамницях.

Натомість на донецькому «Господарі» борщовий набір продають по 20,4 грн – на 15% дешевше, аніж у супермаркетах. Нижче вони й на оптовому ринку «Азовський» у Маріуполі, який відкрився минулого тижня. 

Окрім того, міністр спростував побоювання щодо підвищення цін на продукти харчування після підписання угоди про асоціацію України з ЄС: «Ціни на продукти не піднімуться, оскільки в Україні діятиме цивілізоване конкурентне середовище. І якщо через обнулення ввізного мита європейські товари стануть коштувати дешевше, то буде дещо знижена ціна і на українські товари».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів