Найбільше робітники з України заробляють у Фінляндії, а потребують їх у Польщі

12:23 28 серпня 2021 р.

Фото до новини

Робочий персонал, який найбільше потрібен за кордоном: зварювальники, механіки, слюсарі.

Їм пропонують зарплату до 100 тис. грн. Згідно з даними кадрового порталу grc.ua,  пише Dailylviv.com, 11% вакансій категорії «Робочий персонал. Робота за кордоном» - пропозиції роботи зварювальниками, 9% - слюсарями, 8% - операторами робочих верстатів, 7% - для різноробочих. 

Найчастіше робочий персонал з України шукають роботодавці з Польщі (44% всіх актуальних вакансій категорії), Литви (15%), Словаччини (11%), Німеччини (7%), Латвії (7%) і Фінляндії (7%).

Заробітна плата залежить від кваліфікації персоналу і країни. Крім цього, закордонні роботодавці гарантують страхування, офіційно працевлаштовують і часто забезпечують житлом (77% всіх актуальних вакансій), харчуванням (62%) і спецодягом (61%).

Заробіток може коливатися від 31 тис грн (пропозиції для різноробочих на будівництві в Литві, досвід роботи і знання мови не обов'язкові) до 100 тис. грн (вакансія автомеханіка в японському місті Фуццу, обов'язково - наявність сертифіката, що підтверджує досвід роботи, знання англійської мови і наявність японського водійського посвідчення).

Найвищі заробітні плати для робітників пропонують в Фінляндії (оклад від 94 тис. грн, потрібні робітники з досвідом роботи від 2-3 років, з сертифікатами, що підтверджують кваліфікацію, знанням основ англійської мови, робота вахтовим методом - мінімум 9-10 місяців), Німеччини (від 58 тис. грн), Польщі (від 46 тис. грн). 

Важлива перевага роботи в Польщі зараз - крім окладу, польські роботодавці часто пропонують компенсацію працівникам з України на відбування двотижневого карантину і на тести на коронавірус. Крім цього, обіцяють безкоштовну вакцинацію).

Середній рівень заробітної плати в Україні становить 15 тис. грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів