«Нафтогаз» просить середню зарплату на місяць – 191 тисячу гривень, – екс-міністр у Львові

17:40 15 березня 2019 р.

Фото до новини

Усі енергетичні господарства країни (теплоенерго, облгази та інші) разом винні НАК «Нафтогаз» 76,7 млрд. гривень.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції на тему: «Тарифна політика в Україні: виклики та очікування», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова ВГО «Спілка власників житла України», міністр з питань житлово-комунального господарства уряду Юлії Тимошенко (2007-2010 рр.) Олексій Кучеренко.

Водночас населення боргує за житлово-комунальні послуги 62,5 млрд гривень. 

- Ця сума боргу виникла внаслідок неправильної тарифної політики Це -астрономічна сума. Фахівці стверджують, шо ці борги ніколи не будуть сплачені. Тому що швидкість погашення боргів у 2-3 менша, ніж швидкість їх нарощування, - наголошує він.

Експерт переконаний, що в подальшому ці борги будуть тільки зростати. На його переконання, до цього призвело гіпермонопольне становище НАК «Нафтогаз». 

- У нас сьогодні НАК «Нафтогаз» вищий за рангом за Кабмін. Уряд не керує НАК «Нафтогаз». Кілька днів тому НАК «Нафтогаз» звернувся до Кабміну з проектом свого фінансового плану, де просить затвердити їм чистий прибуток 91млрд гривень. І середню зарплату на місяць – 191 тисячу гривень. Натомість зарплата газовика чи тепловика  – 6 тисяч гривень, зарплата в бурильника – 10-12 тисяч гривень. Саме тому питання ліквідації НАК «Нафтогаз» є найголовнішим, - переконаний Олексій Кучеренко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів