На одній вулиці у Львові спорудять 8 будинків для ВПО - з сонячними батареями, дизель-генераторами і тепловими помпами

18:51 29 лютого 2024 р.

Фото до новини

Будівництво за енергозберігаючими технологіїями здійснюють за грантові кошти European Union in Ukraine.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. На вул. Миколайчука у Львові триває зведення соціального житла для поранених переселенців. Зараз будують перший з 8 будинків. Вже облаштували фундамент, залили бетон та почали встановлювати будівельні конструкції. Загалом тут зможуть мешкати 700 осіб. На спорудження житла Єврокомісія вділила 19,5 млн євро грантових коштів.

Читайте також: Три проблеми ВПО у Львівській громаді: результати дослідження (відео)

Директор будівельної компанії «Прогресбуд», яка стала переможцем конкурсу на будівництво першого будинку, Назар Яремчук розповів, що наразі тривають земляні роботи.

«Вже є влаштована основа, фундамент під каркас будівлі. Провели бетонування і почали встановлювати будівельні конструкції. Ми будемо ставити дизель-генератори, сонячні батареї, що дозволять повністю забезпечити будівлю безперебійним електроживленням. До того ж тут будуть залучені енергоощадні технології, включаючи встановлення теплових помп», – зазначив Назар Яремчук.

Читайте також: 200 млн грн затвердили на ремонт житла для ВПО у Львівській області

Керівники проєкту з будівництва житла зазначають, що цей проєкт є частиною Програми Nefco in Ukraine «Зелене відновлення України», яка передбачає дотримання вимог щодо «зеленого» будівництва, де у фокусі є екологія та сталий розвиток.

Як наголошував раніше керівник проєкту Юрій Теліпський, перший будинок буде зведено цьогоріч. 

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на вул. Миколайчука розпочалося будівництво першого з восьми будинків, де будуть проживати поранені ВПО, які проходять реабілітацію у центрі UNBROKEN. 15 грудня того ж року за участю посла Євросоюзу Катаріни Матернової була закладена капсула під будівництво першого будинку.

Загалом програмою передбачено будівництво 8 житлових будинків, які зведуть за грантові кошти European Union in Ukraine.

Читайте також: Для 80 переселенців у Дрогобичі збудували будинок, який може прослужити 20 років

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів