На Львівщину з-за кордону приїхав справжній гетьман

18:41 4 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Львівську область вперше завітав гетьман Південноморавського краю Чеської Республіки Ян Гроліх.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com

У межах робочої поїздки Ян Гроліх вшанував воїнів, полеглих у російсько-українській війні, відвідав два медзаклади та обговорив з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким майбутню співпрацю.

Основними темами розмови стали питання економічного співробітництва, залучення іноземних інвестицій, створення підприємств, надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

За словами Яна Гроліха, він планує зустріч з Міністерством торгівлі та промисловості Чеської Республіки, аби заявити про готовність Південноморавського краю профінансувати участь львівських компаній та фірм на промислових виставках у Чехії. Також чеська сторона готова покрити витрати на стажування та воркшопи, аби підтримати малий бізнес нашої держави. Окрім того, Ян Гроліх розповів про чесько-український бізнес-клуб, у який входять підприємства, зацікавлені у співпраці.

Львівщина підкреслила свою готовність до тісної співпраці з іноземними партнерами, особливо в контексті залучення інвестицій. 

«Сьогодні на території Львівської області працюють більше ніж тисяча підприємств, які експортують свою продукцію. Вони добре ознайомлені з високими стандартами ЄС і дотримують їх. У найближчі два місяці ми плануємо провести експортний форум. Чехія раніше брала участь у таких заходах і укладала контракти, тому ми сподіваємося, що цього року традиція продовжиться. Плануємо організовувати такі зустрічі систематично, щоб забезпечити успішні результати», – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Під час зустрічі йшлося також про можливість обміну досвідом у сферах науки, культури, туризму та освіти. Зокрема, у вигляді співпраці між університетами та науковими установами обох країн, що сприятиме розвитку інноваційних проєктів та спільних досліджень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів