На Львівщині залучили торік 221,8 млн. доларів іноземних інвестицій

16:24 6 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У 2015-2018 роках на Львівщині відкрили 242 нових виробництва, створили 24,6 тисячі робочих місць і залучили 221,8 млн. доларів прямих іноземних інвестицій.

Як повідомили в середу, 6 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, про такі показники розповіла сьогодні під час звіту заступник директора департаменту економічної політики ОДА Марта Бухтіярова. Зокрема, за її словами, «у 2018 році залучено 93,5 млн. доларів прямих іноземних інвестицій, це 104 нових виробництва, 4,6 тисячі створених нових робочих місць».

Марта Бухтіярова також зазначила: «Якщо перші роки ми орієнтувались на інвестиції масового виробництва, то зараз ми маємо орієнтуватися на інвестиції з більшою доданою вартістю – це високотехнологічні інвестиції. В цьому контексті важливою є відновлювальна енергетика. Торік нам вдалось на 364 % збільшити потужності промислової сонячної енергії і це завдяки тільки одному «Енергопарк Яворів», який відкрили у листопаді».

«Серед нових виробництв та виробництв, які розширили свої потужності, – ТОВ «Лемберг Міт», ТзОВ «Кормотех», ДП «Сан Гарден», ТОВ «Бадер Україна», ПП «Оліяр», ПАТ «Кохавинська паперова фабрика». Сьогодні на супроводі перебуває 651 інвестиційний проект, з них 134 – на обласному рівні, а 517 – на районному та місцевому рівнях», – поінформували також в облдержадміністрації.

Заступник директора департаменту економічної політики ОДА також повідомила: ««Нами створено електронну CRM систему, яка дозволяє відслідковувати етапи реалізації кожного інвестиційного проекту з чіткими термінами і відповідальними виконавцями. Разом з тим доступними для інвестора залишаються 274 вільних виробничих площ, 448 вільних земельних ділянок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів