На Львівщині за 17 млн грн встановлюють другий комплекс зважування вантажівок у русі

17:59 15 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні стартують підготовчі роботи із встановлення сучасного комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) на дорозі Н-09 поблизу Давидова. Замовником робіт є Служба автомобільних доріг у Львівській області.

Як повідомили у вищезгаданій установі, вартість встановлення WiM комплексу понад 17 млн гривень, це кошти державного бюджету, інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Торік в ході «Великого будівництва» на українських дорогах облаштували 39 комплексів «Зважування-в-русі». Один з них на Львівщині, у селі Гірне Стрийського району. Зараз він працює в тестовому режимі.

“Перевантажений вантажний транспорт не лише руйнує дороги, але й є причиною ДТП. Завдяки цій системі автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Система працює повністю в автоматичному режимі і ніякого людського фактора не передбачає. Обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню доріг, а саме: утворення колійностей, тріщин і вибоїн”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Розташування вже встановлених в Україні комплексів і плани по їх установці на 2021 рік можна побачити на карті.

Зазначимо, з початку року в області під час здійснення габаритно-вагового контролю провели зважування 1237 транспортних засобів, виявили 12 перевищень вагових обмежень. Наклали штрафів за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень на суму 2431,48 EUR, до бюджету перерахували 19366,47 грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів