На Львівщині відреставрували 260-річну церкву, настоятелем якої був дід Євгена Коновальця (фото)

18:27 7 грудня 2021 р.

Фото до новини

У вересні 2021 року завершили реставраційні роботи дерев’яного храму Стрітення Господнього в с. Черепин.

Відновлювали храм спільними коштами та зусиллями Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, Пустомитівською районною радою та Давидівською ОТГ. Про це  інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Цьогоріч для завершення реставрації церкви Стрітення Господнього в Черепині надійшло майже 800 тисяч гривень з обласного бюджету. Передбачені кошти використали для реставрації вхідних дверей, відновили зовнішні кам’яні сходи до приміщення захристя, замінили і частково відреставрували несучі підвалини, завершили облаштування відмостки навколо храму.

“Ми щасливі, що вдалося разом з громадою відновити цю унікальну пам'ятку. Її краса та велич вражають. Наші церкви — це велике культурне та духовне надбання. А особливо такі, як ця: з такою довгою та важливою історією, які впливали на процеси відновлення української незалежності", — розповіла  директорка департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА Олена Василько.

Церква Стрітення Господнього в Черепині є пам’яткою архітектури національного значення та датується 1757 роком. Відома передусім тим, що її настоятелем був дідусь засновника та першого голови ОУН Євгена Коновальця — о. Михайло Коновалець, скерований у Черепин після свого висвячення 1852 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів