На Львівщині відкрили першу чергу потужної вітрової електростанції

13:42 19 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, в області запрацювала перша черга вітрової електростанції, потужність якої – 6,6 Мвт.

«Сьогодні, 19 лютого, відбулось офіційне відкриття першої черги вітроелектростанції «Старий Самбір-1». Проект реалізовано спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ), підрядником виступило ТОВ «Еко-Оптіма»-, йдеться у повідомленні.

Участь у відкритті вітроелектростанції взяв голова Львівської  ОДА Олег Синютка. Очільник області підкреслив, що відкриттям електростанції був закладений  добрий фундамент для енергетичної незалежності нашої держави, а також важливо, що реалізація проекту не нашкодить природному середовищу Карпат.

«Сьогоднішній захід підтверджує, що Україна разом із європейським співтовариством може створити те, що відповідає всім сучасним європейським стандартам», – зазначив голова ОДА.

Потужність електростанції складає 6,6 Мвт. Вартість першої черги будівництва становить 13 млн. євро.

На першій черзі ВЕС «Старий Самбір-1» встановлено дві вітротурбіни фірми «Vestas» типу «V-112-3,3» номінальною потужністю 3,3 МВт. Термін служби – 20 років.

У цьому році ТОВ «Еко-Оптіма» планує завершити будівництво ВЕС «Старий Самбір-1», вийти на проектовану потужність 13,2 МВт та розпочати реалізацію з ЄБРР, Фондом чистих технологій Світового Банку нового проекту вітроелектростанції загальною потужністю 19,8 МВт.

Довідка:

Вартість проекту - 20,5 млн. євро. Річне виробництво електричної енергії першї черги ВЕС оцінюють у 19,46 млн. кВт/год., відпуск в електромережу ОЕС України – 18,68 млн. кВт/год. Якщо порівнювати ці дані із споживанням електроенергії Старосамбірським районом (близько 50 млн. кВт/год в рік), то це близько третини потреб Старосамбірщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів