На Львівщині в процесі ліквідації лише один банк - «Дністер»

17:20 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Сьогодні у Фонді гарантування вкладів населення є 6,3 млрд грн. Цьогоріч Фонд сплатив вкладникам проблемних банків 2,3 млрд грн.

Ліквідація «Селянського банку «Дністер», яка розпочалася три роки тому, закінчується. Про це сьогодні на засіданні Львівського прес-клубу повідомив Олег Варещук, заступник начальника управління Національного банку України у Львівській області. Вкладники, які були клієнтами цього банку, отримали майже стовідсоткову компенсацію за депозитами з Фонду гарантування вкладів населення.

Загалом в Україні за 15 років Фонд виплатив компенсації клієнтам 34-х банків, сказав Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. 400 тисячам людей було виплачено загалом 7 млрд грн.

Сьогодні у Фонді гарантування вкладів населення є 6,3 млрд грн, наголосила Олена Шарова, директор-розпорядник Фонду. Вона запевнила, що це достатня сума, аби гарантувати вклади у 179-х банках України. Щоправда, за її словами, гроші не лежать у Фонді мертвим капіталом, їх зокрема, вкладають у цінні папери та інші фінансові інструменти.

Цьогоріч Фонд сплатив вкладникам проблемних банків 2,3 млрд грн. Якщо сума вкладу не перевищувала 200 тисяч грн. Зараз в Україні в процесі ліквідації перебувають два банки - АТ «ЕРДЕ БАНК» і «Таврика». Їх клієнтам сплатили відповідно 97,6% і 96% компенсації за вкладами. Решта коштів отримають вкладники, депозити яких перевищували 200 тисяч грн, вже після продажу майна банків, повідомив Андрій Оленчик.

Довідка
Учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб є 179 банків України, крім «Ощадбанку», який має інші механізми гарантування, і банку «Родовід».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів