На Львівщині скасували графік вимкнення електроенергії до кінця доби

15:30 27 серпня 2024 р.

Фото до новини

Усі шість груп споживачів матимуть безперебійно енергопостачання до опівночі.

Про це повідомило ПрАТ «Львівобленерго», пише DailyLviv.com.

Ще годину тому, за розпорядженням НЕК "Укренерго", ПрАТ "Львівобленерго" підтверджувало вчорашні суворі графіки вимкнення електроенергії для всіх шести груп споживачів. Ситуація кардинально поліпшилася впродовж пів години-години. 

Зазначимо, що сьогодні є знеструмлення у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Одеській,  Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Також повністю або частково знеструмлені 543 населені пункти у зоні бойових дій.

Під час вчорашньої наймасштабнішої атаки на українську енергосистему росія вперше застосувала ракети для ударів по електропідстанціях. Про це під час форуму «Україна 2024. Незалежність» повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Очільник Уряду також відзначив ефективність вже збудованих на об’єктах передачі електроенергії захисних споруд 1-го і 2-го рівня. 

UPD:  О 18.19 "Львівобленерго" уточнило, що до 21.00 у Львівській області 27 серпня все ж вимикатимуть електроенергію. Дві групи споживачів не матимуть світла по годині, дві - по дві, три - по три.

А о 20.15 "Львівобленерго" оголосило про продовження вимкнень у вівторок до 22.00 для  чотирьох груп споживачів.

Нарешті, о 22.03 повідомили, що трьом групам споживачів на Львівщині вимикають електроенергію до 24.00. Тож графік погодинних вимкнень 27 серпня на практиці перетворився у графік аварійних відключень електроенергії.

Читайте також: 28 серпня на Львівщині не буде світла по 8 годин - графік

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів