На Львівщині рекордно зросла під час аукціону вартість оренди землі (оновлено)

13:42 11 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: expres.ua

Спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства у регіоні.

«У Львівській області 10 грудня відбувся черговий земельний аукціон, організований працівниками Головного управління Держгеокадастру регіону. Інвестори придбали права оренди на вісім земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів)», – повідомили сьогодні, 11 грудня, на Урядовому порталі, де також розповіли подробиці:

«Землі загальною площею 356,5 га знаходяться на території Сокальського та Буського районів. Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 109 га у Княжівській сільській раді Сокальського району Львівщини. Під час торгів ставка річної оренди зросла у 11 разів – з 45 до 508 тисяч гривень.

На сьогодні це найдорожчий продаж на Львівщині. Інвестор щорічно сплачуватиме до місцевого бюджету 46% від нормативної грошової оцінки (при встановленому законодавством мінімальному рівні у 3%).

За підсумками аукціону розмір річної орендної плати за всі земельні ділянки збільшився з 0,3 до 1,4 млн. гривень. Кошти отримуватимуть бюджети місцевих громад області.

начальник Головного управлінняДержгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький відзначив: «Від початку року це 19 земельний аукціон, організований землевпорядною службою Львівщини. Спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства у регіоні». 

У поточному році на аукціонах землевпорядники передали у користування 129 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Інвестори оброблятимуть землі загальною площею – три тисячі гектарів. Сумарна річна орендна плата встановлена на рівні 6,3 млн. грн. при початковій вартості 2,5 млн. гривень.

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

Про це повідомили сьогодні, 11 грудня, на Урядовому порталі. Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації передали сьогодні, 11 грудня, «Щоденному Львову»:

«У четвер, 10 грудня, відбувся черговий земельний аукціон, під час якого продали права оренди восьми земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у Сокальському та Буському районах. Про це повідомляють у Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області.

Загальна площа земельних ділянок переданих в оренду – 356 гектарів. Розмір річної орендної плати збільшився з 0,3 до 1,4 мільйона гривень. Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 109 га, розташованої на території Княжівської сільської ради Сокальського району Львівщини. Під час аукціону ставка річної оренди зросла у 11 разів – з 45 до 508 тисяч гривень.

Усього на земельних аукціонах продано право оренди 129 земельних  ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею в три тисячі гектарів, вартістю – 6,3 млн. гривень. Відзначимо, що за кількістю проданих прав оренди на земельні ділянки та  розміром орендної плати за користування ними, Львівщина входить до числа лідерів в Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів