На Львівщині працює 5 підприємств, які входять до Укроборонпрому: підписано меморандум про розширення співробітництва

20:34 6 січня 2021 р.

Фото до новини

Це - стратегічний документ покликаний створити сприятливі умови для розширення та модернізації виробничих потужностей оборонно-промислової галузі області. Його сьогодні підписали голова Львівської ОДА Максим Козицький та генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Підписання відбулось на території Львівського бронетанкового заводу.

«Меморандум – це перший крок, завданням якого є розвивати подальшу співпрацю між облдержадміністрацією та концерном. Підприємства, які входять у склад концерну, мають отримувати замовлення та кошти за їх виконання, а працівники – заробітну плату. Сьогодні важливим питанням є збереження потенціалу підприємств, саме тому кількість контрактів має зростати. Також ми б хотіли, щоб їх підписання відбувалось не на один рік, а на два і більше. Підприємства повинні мати обігові кошти. Все це дозволить їм планувати власну діяльність. А по контрактах, які вже підписані з Міністерством оборони, мають бути вчасно проведені проплати», - зазначив очільник області.

В межах Меморандуму сторони співпрацюватимуть в галузі промисловості за такими основними напрямами:

- узгодження основних напрямів розвитку співробітництва у галузі оборонно-промислового комплексу, визначення пріоритетних сфер співпраці в окремих секторах промисловості, формування переліку можливих спільних програм і проєктів;

- координація дій у галузі промисловості, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності господарюючих суб'єктів області;

- вжиття заходів щодо встановлення ефективних коопераційних зв’язків між підприємствами різних форм власності, реалізації механізмів державно-приватного партнерства, спрямованих на збільшення обсягів та розширення номенклатури продукції вітчизняного виробництва;

- формування сприятливих умов для інноваційного промислового розвитку економіки області; - проведення спільних нарад, консультацій, «круглих столів», семінарів, конференцій, інших заходів з питань розвитку промисловості тощо.

«Ми маємо об’єднувати зусилля уряду, парламенту, концерну і місцевих органів державної влади для того, щоб спільно зробити підприємства ще більш потужними. Щоб наша армія, Збройні сили отримували якісну техніку і озброєння. Також ми будемо об’єднувати зусилля у випадку виявлення проблем та разом їх вирішувати», - зазначив Юрій Гусєв.

Він додав, що сьогодні триває модернізація оборонного комплексу. Зокрема, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3822, який стане фактично основою для корпоратизації галузі.

Зазначимо, що на території Львівської області працює 5 підприємств, які входять до сфери управління ДК «Укроборонпром»: «Львівський бронетанковий завод», «Львівський державний завод «ЛОРТА», «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод», «Львівський радіоремонтний завод» та науково-дослідне підприємство «Конекс».

На оборонному заводі у Львові, який виготовляє радіоелектронну апаратуру, погасили борги із зарплати

Завод у Львові, який виконує військові замовлення, зачинив двері перед працівниками

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів