На Львівщині подорожчала оренда земельних ділянок

16:50 11 листопада 2016 р.

Орендарі щороку сплачуватимуть до бюджету місцевих рад Львівської області 6,2 млн. гривень.

За результатами земельних аукціонів, організованих у 2016 році Львівським обласним управлінням Держгеокадастру, було продано права оренди 126 земельних ділянок державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 2,3 тисячі гектарів терміном на сім років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 6,2 млн гривень.

Ці кошти орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджету місцевих рад Львівщини. За словами начальника Львівського обласного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького, збільшилася зацікавленість потенційних покупців, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини, а завдяки організації аукціонів отримуємо найкращу ціну за оренду земель, значні додаткові надходження до бюджетів місцевих рад, прозорість у врегулюванні земельних відносин на місцях.

На останньому земельному аукціоні, який Львівське обласне управління Держгеокадастру організувало 10 листопада, ціна продажу права оренди земельних ділянок зросла у 2,5раза. Однак, попри подорожчання, було продано права оренди семи ділянок сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у Городоцькому та Жидачівському районах загальною площею 144,8 гектара.

У результаті торгів ціна оренди цих земельних ділянок зросла до 327 тисяч гривень (стартова ціна становила 127 тис. гривень). За результатами земельного аукціону переможці уклали договори оренди земельних ділянок терміном на сім років. 

Наступні земельні торги з продажу прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) землевпорядною службою Львівщини заплановано провести 17 листопада  цього року. Детальніше ознайомитися з запропонованими лотами можна на офіційному сайті Держгеокадастру України. 

Про це повідомили сьогодні, 11 листопада, на Урядовому порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів