На Львівщині підприємництво майже втричі випередило бюджетну сферу за сплатою ПДФО

12:39 10 жовтня 2024 р.

Фото до новини

В абсолютних обсягах сфера підприємництва поповнила місцеві бюджети нашої області податком на 10,4 млрд грн, сфера бюджету – на 3,7 млрд гривень.

Це, відповідно, на 2,3 млрд грн та 0,5 млрд грн більше порівняно з відповідним періодом 2023 року. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

При загальних темпах зростання надходжень до бюджету Львівщини податку на доходи фізичних осіб порівняно з відповідним періодом минулого року на 24 відсотки сфера підприємництва за 9 місяців забезпечила приріст на 28 відсотків, а бюджетна сфера – на 15 відсотків. Про це зазначив директор департаменту фінансів ОДА Олег Демків, нагадавши, що випереджувальна динаміка бізнесу цьогоріч триває щомісячно. Податок на доходи фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевих бюджетів (його частка – 58 відсотків у доходах загального фонду без трансфертів).

В абсолютних обсягах сфера підприємництва поповнила місцеві бюджети нашої області податком на 10,4 млрд грн, сфера бюджету – на 3,7 млрд гривень. Це, відповідно, на 2,3 млрд грн та 0,5 млрд грн більше порівняно з відповідним періодом 2023 року.

Частка бізнесу в загальних надходженнях ПДФО за січень-вересень 2024 року становить 73,7 відсотка. За аналогічний період торік цей показник становив 71,4 відсотка.

Олег Демків вкотре нагадав, що згаданий аналіз здійснюється у порівнянних умовах, тобто без податку на доходи фізичних осіб з військових, який повністю зараховується до держбюджету. У зв’язку з цим у бюджетній сфері відбувся спад у 2,5 раза.

До слова, сьогодні Рада схвалила рекордне підвищення податків в Україні. Набрання чинності закону очікується у 20-х числах жовтня, але окремі податки потрібно буде сплатити "заднім числом".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів