На Львівщині передбачили на реалізацію програми енергозбереження 15,9 млн. гривень

11:15 23 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: molochay.org

В облдержадміністрації запевнили: «За перше півріччя за «Програмою енергозбереження для населення Львівщини» мешканцям області відшкодували 7,8 млн. гривень».

Про це повідомили в понеділок, 23 липня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Зокрема, минулого тижня відшкодували 204 тисячі гривень. Загалом на реалізацію програми у 2018 році в бюджеті області передбачили 15,9 млн. гривень».

«У межах програми мешканці області отримують кредити на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 5%-15% річних відсоткової ставки  з обласного бюджету. Окрім цього, в області реалізують 23 районні та міські програми енергозбереження. Відтак, скориставшись цими програмами мешканець може фактично не сплачувати відсотки за користування кредиту, а лише повертати тіло кредиту», – поінформували також в облдержадміністрації

«Для розвитку відновлювальної енергетики на Львівщині  за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється відшкодування 10% тіла кредиту для мешканців на встановлення приватних сонячних електростанцій. На ці цілі в обласному бюджеті передбачили 2 млн. гривень», – розповіли також в облдержадміністрації

Керівник департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Грет зазначив: «Закликаємо мешканців користуватись пільговими кредитами, встановлювати енергоефективне обладнання та ощадно використовувати енергоресурси у своїх домівках».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів