На Львівщині модернізують 3 пункти пропуску, потім збудують 5 нових

14:45 25 березня 2021 р.

Фото до новини

Учора, 24 березня, Кабінет Міністрів прийняв розпорядження «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки». Згідно з ним, передбачено реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску.

Про це інформує пресслужба ЛОДА,  пише Dailylviv.

Серед об’єктів - три пункти пропуску в нашій області:«Рава-Руська», «Краковець» та «Шегині».  

Нагадаємо, в рамках польського кредиту на облаштування цих пунктів Україні надано позику в розмірі майже 25 млн євро. Зокрема, за ці кошти заплановано у збудувати піший перехід у «Раві-Руській», в «Шегинях» - провести реконструкцію інфраструктури існуючого пункту пропуску, а в «Краківці», окрім оновлення інфраструктури, передбачене будівництво ділянки для легкового автотранспорту та автобусів.

Згідно розпорядження Кабміну, у 2021-2023 роках з держбюджету скерують кошти на підвищення технічного оснащення митниці. Головна мета Мінфіну - мінімізувати людський фактор при перевірці, а отже – і корупційні ризики.

Відтак, на модернізацію та технічне переоснащення трьох пунктів пропуску на Львівщині скерують понад 225 млн грн.

95,3 млн грн, передбачені для ПП «Рава-Руська», спрямують на влаштування скануюючої системи стаціонарного типу для огляду легкового автотранспорту, системи інтелектуального відеоконтролю та вагових комплексів для зважування вантажного автотранспорту під час руху на в’їзді та на виїзді.

По 65 млн грн передбачено на влаштування скануючих систем легкового автотранспорту на ПП «Краківець» та «Шегині».

«На сьогодні в нас є великі амбіції – хочемо збудувати на території Львівщини п’ять нових пунктів пропуску. Однак  зреалізувати це без підтримки польських сусідів неможливо. Вони ж наголошують, щоб ми спершу завершили всі прийняті на себе зобов’язання по діючих пунктах. Тож фінансова підтримка з боку держави дуже важлива.  Це значно пришвидшить роботи і  наблизить нас до втілення наших задумів», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Прикордонники зняли незвичне відео пункту пропуску на кордоні з Польщею

У ПП "Шегині" вперше онлайн показали, як пішоходи проходять контроль у час карантину (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів