На Львівщині безробітних у 2,3 рази більше, ніж торік

11:58 12 червня 2020 р.

Фото до новини

«У час пандемії, тобто з 12 березня до 31 травня п. р., на Львівщині визнано безробітними 15,6 тис. осіб, що 2,3 рази більше, аніж в аналогічному періоді торік», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Львівський обласний центр зайнятості

Він додав, що заяви про надання статусу безробітного та призначення виплати матеріального забезпечення жителі області подають у скриньки, що розміщені біля входу до кожного
центру зайнятості, надсилають їх на e-mail ЦЗ або використовують портал державних послуг «Дія», де можна зареєструватися в онлайн-режимі.

У період карантину роботою забезпечено 3,2 тис. осіб, у тому числі 1,7 тис. безробітних. Найбільше клієнтів працевлаштовано на підприємства
переробної промисловості (31%), у заклади сфери торгівлі (25%) та сільськогосподарські фірми (16%).

Станом на 01.06.2020 року послугами спеціалістів служби зайнятості користувалося 27,1 тис. безробітних, що у 2,1 рази більше, ніж торік. Із них 23,5 тис. отримували допомогу з безробіття.

Відповідно до законодавчих змін під час карантину та упродовж 30 днів після його завершення мінімальний розмір допомоги з безробіття підвищений із 650 до 1000 гривень, виплата призначається з першого дня набуття особою статусу безробітного навіть тим, хто був звільнений з роботи у час пандемії за власним бажанням (до цього таким клієнтам кошти виплачувалися з 91 дня набуття статусу безробітного).

Додамо, середня зарплата, яку пропонують на Львівщині, - 7,8 тис грн,- служба зайнятості.

 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів