МВФ уже перерахував Україні $3,2 млрд.

15:55 7 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: commentsua

Про це повідомили в середу в прес-службі Національного банку України.

Міжнародний валютний фонд перерахував Україні перший транш кредиту в об'сязі $3,19 млрд. у рамках виконання раніше схваленої дворічної програми співробітництва. Про це повідомили в середу в прес-службі Національного банку України, відповідаючи на запит агентції УНІАН.

Раніше міністр фінансів України Олександр Шлапак зазначав, що Україна чекає перший транш кредиту в період з 5 по 8 травня. Дворічну програму співробітництва між Україною і МВФ в обсязі $17 млрд було схвалено радою директорів фонду в ніч на 1 травня.

Активні переговори з Фондом були відновлені із зміною уряду – в березні поточного року. Нова дворічна програма співробітництва є безпрецедентною за обсягами кредитування для України.

У той же час, умови отримання кредиту є жорсткими: у поточному році МВФ має намір тричі провести оцінку економічних перетворень в країні, яка включатиме не лише моніторинг ситуації, а й також аналіз результатів роботи ключових міністерств і відомств, включаючи Мінфін, Нацбанк, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Державну податкову і Митну служби. Також МВФ проаналізує ефект вже ухвалених урядом рішень про підвищення тарифів на газ і тепло для населення, перехід на політику гнучкого валютного курсу, зміну підходів і організації в системі державних закупівель. 

У разі, якщо МВФ визнає результати роботи уряду в частині проведення економічних реформ задовільними, Україна зможе за підсумками 2014 року одержати від МВФ у цілому $7,4 млрд дол., а також розмістити державні бонди на загальну суму 3 млрд дол. Крім того, Україна дістане доступ до міжнародної фінансової допомоги, яка вже обіцяна урядами країн Євросоюзу, США і Японії, а також міжнародними фінансовими організаціями, включаючи Світовий Банк і Європейський Банк реконструкції та розвитку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів